Arató Gergely

mmm

– Budapest X, Fehér út 1/A Örs | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest X, Harmat utca 85 Harmat | 2021.09.20., 25. | 08:00-18:00
– Budapest X, Szent László utca 7-14 Kultúrközpont | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest X, Üllői út 128 Pöttyös | 2021.09.21., 26. | 08:00-18:00
– Budapest XIX, Kossuth tér Kossuth tér | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest XIX, Vak Bottyán utca 75/A-C Köki Terminál | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00

ÚJRA ÖNÖKÉRT KÉPVISELHETEM KŐBÁNYÁT ÉS KISPESTET!

Arató Gergely vagyok, 53 éves. Érettségi és katonaság után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán kémia-fizika szakon kaptam diplomát. 1993-2004-ig a fővárosi Zrínyi Miklós Gimnáziumban tanítottam Kőbányán. 2001-ben a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán szereztem Humánszervező (politika szakirány) diplomát.

2004-től 2010-ig az Oktatási Minisztérium, majd az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára voltam. 2011 és 2013 között az Pécsi Tudományegyetemen tanársegéd voltam, 2014 és 2017 között az Európai Parlamentben asszisztensként dolgoztam, 2013 óta a Wesley János Lelkészképző főiskolán vagyok óraadó tanár.

1998-tól 2002-ig Kőbányán egyéni körzetben megválasztott önkormányzati képviselő lettem, 2006-ban egyéniben győztes országgyűlési képviselővé választottak Kőbányán.

2018-ban a Demokratikus Koalíció listájáról kerültem vissza a parlamentbe. A DK frakciójának helyettes vezetője, az Országgyűlés jegyzője vagyok, a Törvényalkotási, az Igazságügyi majd a Kulturális Bizottság tagja.

Erős a kötődésem Budapest X. kerületéhez. Ismerek minden utcát, ismerem az itt élők problémáit. Nehéz évek állnak előttünk, de közösen tudunk tenni az országért, kerületünkért.

Újra kell indítani a panelprogramot Kőbányán és Kispesten

Rengeteg feladata lesz a 2022-ben hivatalba lépő új, demokrata kormánynak. Újjá kell építenünk az összeomlott országot. Oktatás, egészségügy, nemzetközi kapcsolatok, szociális- és nyugdíjügyek várnak teljes megújulásra, és számon kell kérnünk az Orbán-kormány korrupt bűnöseit is.

Kőbányán és Kispesten is újra kell gombolni a kabátot. Újraindítjuk a panelprogramot. Uniós forrásokból beindítjuk a házgyári lakóépületek felújítását és energetikai korszerűsítését. A következő években Kispesten és Kőbányán minden, ezt igénylő társasház számára elérhetővé tesszük a teljes energetikai korszerűsítést, beleértve a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtés korszerűsítését, liftek felújítását.

Ez nemcsak az energiaköltség érdemi csökkentését, valódi rezsicsökkentést tesz lehetővé, hanem az energiamegtakarítással a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzájárul.

Rendet kell raknunk kerületeink utcáin. Nem tartható tovább az a helyzet, ami a Kőbánya-Kispest vasútállomáson és a városrész más közterületein tapasztalható. A rendőrség, a fővárosi és a kerületi önkormányzatok együttműködésére van szükség, hogy új típusú közösségi rendészeti rendszer jöhessen létre, amely végre garantálja a polgárok biztonságát és az utcák rendjét.

Fejlesztjük a rendelőket, kórházakat. Kőbánya és Kispest lakóinak jár a tisztességes betegellátás.

Sok gondot okoz a Kispesten és Kőbányán élő embereknek a közlekedési problémák megoldatlansága. Vissza kell szereznünk a Fővárosi Önkormányzatnak és a kerületi önkormányzatoknak járó pénzt, hogy jusson végre elég forrás az utak megújítására, lámpával védett gyalogátkelők kialakítására, a közösségi közlekedés fejlesztésére.

Az elővárosi vasúthálózat fejlesztésére csak úgy kerülhet sor, ha sikerül megoldást találni a szintbeli vasúti kereszteződések (sorompók) problémájára és a zajvédő falak építésére. A Galvani-híd felépítésére is csak akkor kerülhet sor, ha a megnövekedett forgalom nincs rossz hatással a térségben élő emberek életére.

A kormányváltás esélyt kínál arra is, hogy a kőbányai és kispesti polgárok visszakapják azt a pénzt, amit az Orbán-kormány vett el tőlük. Együttműködéssel képesek vagyunk győzni! Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám!