Barkóczi Balázs

nyitvatartás: 2021.09.23-09.26. 8:00-18:00 óra között

XV. kerület Kossuth utca 5., Coop

nyitvatartás: 2021.09.25. 8:00-18:00 óra között, 09.26. 8.00-14.00 között

ELKÖTELEZETT MUNKÁVAL A XV. KERÜLETÉRT ÉS ÚJPESTÉRT!

Barkóczi Balázs vagyok, 40 éves. Szóvivő, férj és édesapa. Budapesten születtem, gyermekkoromat gyakran töltöttem újpesti nagypapámnál, akivel hol a Duna-parton horgásztunk, hol a Szilas-patak környékén csatangoltunk. Tőle tanultam meg, hogy az, aki elkötelezett munkával képes jobbá tenni maga körül a világot, az élet legnagyobb adományával ajándékoz meg másokat.

Baloldali meggyőződésemet és a közügyek iránti elkötelezettségemet otthonról hoztam. Műszerész édesapámnak és tanítónő édesanyámnak köszönhetem, hogy érettségi után továbbtanulhattam, és először magyar nyelv és irodalom szakos, majd politológus diplomát, végül pedig doktori abszolutóriumot szereztem. Dolgoztam középiskolai tanárként, foglalkoztam politikai elemzéssel és kutatással. Voltam önkormányzati képviselő és egyetemi óraadó, jelenleg a DK szóvivője és a RÁTE helyi segítője vagyok.

Hiszem, hogy az ország, és benne a XV. kerület és Újpest nagy változások előtt áll. És büszke vagyok rá, hogy barátom és példaképem, Hajdu László képviselő úr engem kért fel arra, hogy folytassam azt a munkát, amit ő több mint 30 évig végzett következetesen és becsülettel a rákospalotai, pestújhelyi, újpalotai és újpesti emberekért. Én készen állok!

VISSZAADJUK A HELYI KÖZÖSSÉG SZABADSÁGÁT!

Orbán Viktor és a Fidesz elvette a szabadságunkat. Elvette a helyi közösségektől, elvette a tenni akaró civilektől és elvette az önkormányzatoktól. A kormány a legnagyobb baj, a koronavírus-járvány kellős közepén aljas politikai szándékból több mint 4 milliárd forinttól fosztotta meg a XV. kerületi és újpesti embereket, és az egészségügy fejlesztése helyett a járványalapból stadionokat épített és saját oligarcháit fizette ki.

Ennek véget vetünk! 2022 után visszaadjuk a fejlődés lehetőségét, az időskor biztonságát, és az önálló élet elindításának reményét. Visszaadjuk a rákospalotai, pestújhelyi, újpalotai és újpesti közösségek szabadságát, hogy újra legyen beleszólásunk saját életünk megszervezésébe és irányításába, lakóhelyünk fejlesztésébe.

EGÉSZSÉG, LAKHATÁS, BIZTONSÁG

A rákospalotai, pestújhelyi, újpalotai és újpesti embereknek is joguk van ahhoz, hogy az alapvető egészségügyi ellátásokhoz helyben jussanak hozzá! Ezért 2022 után visszaadjuk a XV. kerülettől és Újpesttől politikai bosszúból elvett pénzeket, hogy újra fejlődni tudjon a helyi egészségügy, és Észak-Pestnek ismét kórháza legyen! Véget vetünk annak a gyakorlatnak, hogy az itt lakó polgároknak egy egyszerű kivizsgálásért is sokszor órákat kelljen utazniuk. A kormányváltás után visszaadjuk az önkormányzatoknak a kerületi szakrendelőket, és kiemelten fogjuk támogatni az egészségügyet!

Országszerte sokezer családot sújt a lakhatási válság. Orbánék rezsihazugsága miatt egyre többen kerültek kilátástalan helyzetbe, egyre több pályakezdő fiatal adósodott el, akiknek reményük sincs önálló életük biztonságos megkezdésére, egy saját lakás, vagy albérlet kifizetésére. Ez nem mehet így tovább! A kormányváltás után egy újrainduló, valódi és fenntartható rezsicsökkentést jelentő panelprogrammal fogjuk segíteni az Újpalotán és Újpesten élőket, és egy államilag támogatott bérlakásépítési programmal csökkentjük majd a XV. kerületben és Újpesten élők lakhatási terheit, és ingyenes közműminimumot vezetünk be.

A rákospalotai, pestújhelyi, újpalotai és újpesti embereknek is joguk van a kiszámítható élethez, a biztonságos mindennapokhoz, az idős kor nyugalmához. Bár Orbánék azt hazudták, hogy két hét alatt rendet tesznek, helyette leépítették a rendőrséget, szétverték az egészségügyet, kifosztották az önkormányzatokat és meglopták a nyugdíjasokat. Ennek véget vetünk! 2022 után megteremtjük a munka, a megélhetés és a mindennapok biztonságát! Közösségi rendészeti rendszert hozunk létre, visszaállítjuk a nyugdíjak svájci indexálását, és visszaadjuk a fejlesztések szabadságát az itt élő polgároknak, hogy a helyieket érintő legfontosabb ügyekben helyben dönthessenek.

Fotóim