Benedek Szilveszter

Veszprém, 2. választókerület Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Berhida, Várpalota

lmp

– Balatonalmádi, Baross Gábor út 60/A Piacnál | 2021.09.25. | 07:00-13:00
– Balatonfüred, Kossuth utca 3 Vásárcsarnok mellett | 2021.09.18.-28 | 08:00-18:00
– Balatonfüzfő, Nike körút - Buszpályaudvar | 2021.09.23. | 12:00-17:00
– Balatonkenese, Fő utca 8 Coop ABC mellett | 2021.09.20. | 12:00-17:00
– Berhida, Veszprémi út 5 Cím előtti közterület | 2021.09.21. | 12:00-17:00
– Várpalota, Szent István út 1 Faller Szakképzőnél | 2021.09.18.-28 | 08:00-18:00
– Zánka, Rákóczi út 34 Szt. Benedek gyógyszertár előtt | 2021.09.24. | 12:00-17:00

ITT A HAZÁM, ITT VAGYOK OTTHON!

Benedek Szilveszter vagyok, 34 éves, mezőgazdasági mérnök. A Balaton-felvidék a szűkebb otthonom, de sok és aktív szál köt egész Veszprém megyéhez. Bár tanultam külföldön is, a szívem visszahúzott. Az egyetem elvégzése után visszaköltöztem.

Szőlőtermesztéssel, borászattal és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozom. Munkámban is fontos az emberekért érzett felelősségvállalás és a helyi közösségek gyarapítása. Alapítója vagyok a Káli-medence legszebb falujának jövőjéért Alapítványnak. Célunk a helyi természeti és épített örökség védelme, a helyi közösségek segítése. Ha tehetem minden szabadidőmet a természetben töltöm.
A szakma iránti rajongásom vitt a politikai pályára. Ismerem a problémákat és úgy éreztem, akkor tehetek legtöbbet az emberekért, ha aktív politikai szerepet vállalok. A DK agrárpolitikusaként a szakma hangja kívánok lenni. 2019 óta tagja vagyok a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének. Képviselőként különös figyelmet fordítok a területfejlesztésre, de a politizálás számomra nem merül ki a közgyűlési munkával. Segítek, ahol tudok. Ha kell, élelmiszert viszünk rászorulóknak, vagy sportszert hátrányos településekre. Csak így lehet. Ha segítjük egymást, ha nem csak hiszünk, de teszünk is a változásért.

Állandó szavazósátrak:Balatonfüred,nyitvatartás: 2021.09.18-26.8:00-18:00 óra közöttVárpalota,nyitvatartás: 2021.09.18-26.8:00-18:00 óra közöttIdőszakosan elérhető szavazósátrak:Balatonalmádi,Balatonfűzfő,Balatonkenese,Berhida,Zánka

Biztos megélhetést, szabad Balatont és tisztább levegőt!

Mikor valósult meg utoljára olyan beruházás a Balaton-parton, Várpalotán, vagy Berhidán, amelytől az itt élő és dolgozó emberek élete valóban jobb és könnyebb lett volna? Sajnos nagyon régen. Bár a régió természeti és gazdasági adottságai is kiválóak, előnyeit a kevesek élvezik, az itt élők sokaságának pedig egyre nehezebb az élete, legyen szó közlekedésről, az egészségügyhöz, oktatáshoz való hozzáférésről, vagy éppen a folyamatosan dráguló élelmiszerekről. Én azért fogok dolgozni, hogy a Balaton újból mindannyiunké legyen, Várpalota és térsége pedig alvó városból gazdasági központtá váljon. Ugyanennyire fontos a várpalotai légszennyezettség problémájának kezelése is.

A Balaton mindenkié! Balaton-felvidéki lakosként is tapasztalom, hogy egy egyszerű halandó polgár már alig talál ingyenes lehetőséget a fürdőzéshez, vagy megfizethető kempinget, mert jóformán az egész partszakasz a NER-lovagok kezébe került, kevés kiváltságos birtokolja a tó környékét. Lényegében ellopták tőlünk a Balatont. Vissza kell szereznünk, újra szabadstrandokat kell biztosítanunk a magyar embereknek. Én ennek érdekében mindent meg fogok tenni.

A választókerület keleti része hajdanán ipari centrum volt, mára sokat csökkent az ipari termelés, de a légszennyezettség megmaradt. Várpalota és környéke állandó szereplője az erről szóló híradásoknak. A Fidesz „zöld” programját fák tucatjainak kivágása, beton-és térkő rengeteg jellemzi. Ezzel szemben az ipari kibocsátások valós ellenőrzésére, a fűtési rendszerek korszerűsítésének, és a lakóépületek szigetelésének támogatására, nem utolsó sorban pedig valódi zöldfelületek létesítésére van szükség. Tisztább levegőt Várpalotának és a környező településeknek!

Mindeközben Várpalota az egykori iparvárosból alvó várossá lett: a helyiek nagy része a környező városokba jár el dolgozni. Olyan beruházásokra van szükség, amely a helyi adottságokra, a helyi emberek tudására és szorgalmára épülve teremt az emberek számára biztos megélhetést nyújtó munkahelyeket. És nem feledkezhetünk meg azokról a nyugdíjas honfitársainkról, akik évtizedes munkájuknak köszönhető a térség akkori gazdasági és kulturális fejlődése. Kötelességünk számunkra a tisztes időskorhoz méltó nyugdíjat és egészségügyi ellátást biztosítani.

A munka, ami előttünk áll, nem könnyű, de felkészültem rá. Biztos vagyok benne, hogy az Ön támogatásával sikerül megvalósítani ezeket a terveket. Az előválasztáson kérem, hogy szavazzon rám, legyünk együtt a siker záloga!