Dr. Czeglédy Csaba

Vas, 1. választókerület Szombathely

Tartsuk a kapcsolatot:
facebook ikon
Támogass az aláírásoddal! Csatlakozz a csapatomhoz!
Sátorhelyszínek az ellenzéki előválasztáson

 

Szeptember 28-ig itt tudod leadni rám és Dobrev Klárára a szavazatod az ellenzéki előválasztáson:

 

Szavazósátrak:
– Balogunyom, Petőfi Sándor utca 1 élelmiszerbolt előtti terület | 2021.09.26. | 15:00-18:00
– Nárai, Petőfi Sándor utca 43 posta előtt | 2021.09.25. | 15:00-18:00
– Pornóapáti, Fő utca 52 élelmiszerbolt előtti terület | 2021.09.24. | 15:00-18:00
– Szombathely, Fő tér Szentháromság-szobor előtt | 2021.09.18-28 | 08:00-18:00
– Szombathely, Károly Róbert utca 14-16. ABC-szolgáltató ház | 2021.09.24-26. | 08:00-18:00
– Szombathely, Pázmány körút 28/B Joskar-Ola lakótelep, Mary ABC | 2021.09.21-23. | 08:00-18:00
– Szombathely, Rohonci út 54 Órásház | 2021.09.20. | 08:00-18:00
– Szombathely, Rohonci út 54 Órásház | 2021.09.27-28 | 08:00-18:00
– Sé, Szabadság utca 29 Polgármesteri hivatal előtti terület | 2021.09.18. | 09:00-18:00
– Torony, Felsőőri utca 47 | 2021.09.19. | 09:00-18:00
– Vaskeresztes, Fő utca 33 Polgármesteri hivatal előtt | 2021.09.22. | 15:00-18:00

 

Magamról

 

 

SZOMBATHELY SZÜLÖTTJE VAGYOK

 

Dr. Czeglédy Csaba vagyok, jogász, két gyermek édesapja, Szombathely és azon belül a Derkovits városrész szülöttje. Itt nőttem fel, a mai napig itt élek. A legnagyobb feladat odafigyelni a hétköznapi problémákra. Fontos nekem, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápoljak, és mindig elérhető legyek. Az éltet, hogy másoknak segíthessek.

1998 óta kisebb megszakítással a szombathelyi önkormányzat képviselője vagyok. 2006 és 2010 között a város alpolgármestereként, a polgármester általános helyetteseként dolgoztam. 2020-ban megalapítottam az Emberek Szolgálatában Alapítványt, amelynek fő célja a szociális és lakhatási krízisben lévők támogatása elsősorban Szombathely és környékén. Jelenleg a város Szociális és Lakás Bizottságának elnöke vagyok.

Mindig ez a közösség volt számomra a legfontosabb. Annyira szeretem ezt a várost és az itt élőket, hogy mindent megtennék, hogy segíteni tudjak. A munkától és a kihívásoktól sohasem ijedtem meg. A közösségen, Önökön, Rajtatok múlik, kapok-e még nagyobb feladatot. Csalódni nem fog bennem senki, küzdeni fogok Önökért, Értetek, Szombathelyért, a környező településekért és egy jobb országért! Hiszem, hogyha összefogunk, együtt bármire képesek vagyunk.

Programom

Huszonkét éves korom óta szolgálom a szombathelyieket

 

Jó érzés minden nap úgy felkelni, hogy segíthetek az embereknek.

A következőket szeretném megvalósítani, ha én nyerem az ellenzéki előválasztást szeptemberben, majd jövő tavasszal a Fidesz jelöltjével szemben az országgyűlési képviselőválasztást.

Általánosságok helyett érdemi vállalások, tervek kellenek - már csak a számonkérhetőség miatt is -, az ugyanis nem program, hogy a képviselő majd “szerez” jó sok pénzt. Aki helyben él és ismeri az embereket, tudja, mit szeretne megvalósítani az ott élők érdekében.

1️. Az egyik legfontosabb feladatom, hogy együttműködve az önkormányzattal 200 új bérlakást építsünk Szombathelyen.
Véget akarok vetni annak, hogy életüket végigdolgozó idős emberek, pályakezdő fiatalok, dolgozó családos emberek, beteg hozzátartozójukat ápolók abban a fenyegetettségben éljenek, hogy nem lesz majd tető a fejük felett.
A 200 új lakás egy része főleg az idős egyedülállóknak és a pályakezdő fiataloknak egy hálószobás apartmanok lesznek, a nagyobb részük pedig a családoknak másfél, kétszobás ingatlanok, de lesznek háromszobásak is.

2️. A másik legfontosabb feladatom az Önkormányzattal és a Szombathelyi Egyházmegyével szorosan együttműködve egy új belváros létrehozása lesz az Ady téren és annak közvetlen környezetében gyalogos összeköttetésben a Fő térrel.

3️. További kiemelt feladatom egy új, legalább 50 lakásos nyugdíjasház építése a Bagolyvár mögötti területen, nem messze a már meglévő nyugdíjasháztól, és körülötte egy új park létrehozása.

4️.  Legfontosabb feladataim közé tartozik továbbá a Magyar Falu Program folytatása a választókörzet 11 kistelepülésén az ott élők érdekében, valamint a civil szervezetek, nemzetiségek, egyházak támogatásának folytatása.
A következőket fogom kiemelten segíteni:
- óvodák, iskolák fejlesztése, bölcsődék létrehozása,
- utak, járdák felújítása,
- egészségügyi ellátás fejlesztése,
- idősotthonok létrehozása, felújítása, idősgondozás biztosítása,
- gyermekek táboroztatása, közétkeztetés,
- tömegközlekedés fejlesztése, buszmegállók építése,
- helyi vállalkozások támogatása.

5️. Felújítjuk régi lakótelepeinket, a peremkerületeken - amelyek valójában városrészek - elmaradt fejlesztések sem várhatnak tovább, az itt élők nem másodrendű polgárok.
Például Újperinten, Petőfitelepen, Zanaton, az Éhen Gyula kertvárosban, Szőlősön, Gyöngyöshermánban, Szentkirályon, Bogáton, Kámonban, Herényben, Oladon minden út le lesz aszfaltozva, mindenhol lesznek járdák, valamint meg lesz oldva a csapadékvíz kezelése és elvezetése.
A Parkerdő és környékén (dűlűk) pedig az összes nagyobb forgalmú út zúzott kővel lesz megterített.

6. Meg fogjuk találni egy éven belül azt a konszenzusos helyszínt, ahol a hajléktalanok ellátása nem fogja zavarni az ott élőket, és a hajléktalanoknak sem lesz elérhetetlenül messze, azaz nem a város szélén lesz.
Szombathely következő országgyűlési képviselőjeként segíteni fogom az önkormányzatot abban, hogy forrást kapjon az új hajléktalanszálló megépítésére.

7️. Visszaszerezzük a fideszes oligarcháktól a szombathelyiek, Vas megyeiek által a ‘70-es években épített balatonberényi gyermeküdülőt, hogy újra gyermekek nyaralhassanak kedvezményesen a Balaton partján.

8️. Országgyűlési képviselőként olyan Szombathelyt szeretnék, ahol van legalább tíz olyan otthon (az önkormányzat kezelésében), ahová a családon belüli erőszak áldozatait tudjuk menekíteni, hogy új életet kezdhessenek.
Tehát tíz olyan lakás megvásárlásához fogok forrást „szerezni” városunknak, amelyeket csak erre a célra használhatók.

9️. Amióta csak az eszemet tudom Haladás szurkoló vagyok. A Haladás nagyon sokunknak az életünk része.
Amikor lehetőségemben állt (15 éve), mindent megtettem alpolgármesterként annak érdekében, hogy csapatunk visszakerüljön az NB1-be, majd ott eredményesen szerepeljünk.
Szombathely következő országgyűlési képviselőjeként mindenben segíteni fogom a Haladást, hogy amilyen hamar csak lehet, visszajusson az első osztályba.

Szombathely és térségének fáradhatatlanul dolgozó és mindig elérhető képviselője leszek.

Segítenél a kampányomban?
Írj nekem!
Erroros
© 2021 Demokratikus Koalíció - minden jog fenntartva