Dr. Komáromi Zoltán

Budapest, 3. választókerület XII. és II. kerület

lmp

Állandó szavazósátrak:

– Budapest, Diana út-Mártonhegyi út sarka Szépkilátás cukrászda | 2021.09.18-28 | 08:00-18:00
– Budapest, Széll Kálmán tér közterületi sátor | 2021.09.18-28 | 08:00-20:00

24 ÉVE DOLGOZOM A HEGYVIDÉKEN, MAGYARORSZÁG A HAZÁM!

66 éves vagyok, a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1980-ban. Mentőorvosként kezdtem dolgozni, olyan időszakban, amikor megyénként csak egy rohamkocsi működött. 1983-tól ügyeletes orvos lettem Szegeden, körzeti orvosnak 1987-ben neveztek ki. 1989-ben szakvizsgáztam. 36 évesen lettem a Háziorvosi Szakmai Kollégium tagja. A szakma országos vezető testületében én voltam a legfiatalabb.

1992-től részt vettem a Szegedi Orvostudományi Egyetem Családorvosi Tanszékének megszervezésében, azóta oktató háziorvosként is dolgozom. 24 éve nyertem el a Kiss János altábornagy utcai praxisra kiírt pályázatot. Azóta is itt szolgálom a betegeket.

1998-ban megválasztottak a Magyar Orvosi Kamara titkárának, 2005-ben lettem a háziorvosi szakma országos szakfelügyelője.

Öt évig voltam a Hegyvidéken önkormányzatban képviselő.

2019 nyarán csatlakoztam a Demokratikus Koalícióhoz, most én vagyok a DK egészségpolitikai kabinetvezetője.

Feleségem, Dr. Szabó Melinda pszichiáter, aki szociológusi diplomát is szerzett. Két lányunk és két unokánk van.

Erős a kötődésem Budapest XII. kerületéhez, ismerem az itt élő embereket, problémáikat. Hiszek benne, hogy közösen sokat tudunk tenni a Hegyvidékért és az országért!

SZAKRENDELŐT, A TELJESEN FELÚJÍTOTT SZENT JÁNOS KÓRHÁZBA!

Rengeteg feladata lesz a 2022-ben hivatalba lépő új, demokrata kormánynak. Újjá kell építenünk az összeomlott országot. Oktatás, egészségügy, nemzetközi kapcsolatok, szociális és nyugdíjügyek várnak teljes megújulásra, és számon kell kérnünk az Orbán-kormány korrupt bűnöseit is.

Ebben számos feladat vár ránk a XII. kerületben is.

El kell érnünk, hogy a Hegyvidék polgárai a mostaninál magasabb színvonalú, még inkább hozzáférhető járóbeteg és fekvőbeteg-ellátást vehessenek igénybe.

Létre fogjuk hozni azt a kerületi kollegiális praxisközösséget, amely az itt lakók részére magasabb minőségű háziorvosi és megelőzési ellátást biztosíthat. Ebben már most is történtek lépések, de ennek előnyeit a betegek még nem érzik. Kiemeltem fontos a lepusztult, méltatlan állapotba került Szent János kórház teljes felújítása, és mellette egy korszerű szakrendelő létrehozása. Ugyanitt a parkolási gondok is megoldásra várnak.

Az egészségügy mellett nem fogok megfeledkezni arról sem, hogy a Normafa zöld pihenő- és kirándulóhely maradjon, ne vágják ki a fákat. A felújítandó Libegőt vissza kell adni a Fővárosnak.

Távfűtéssel kell ellátni az eddig ezzel nem rendelkező kerületi házakat, a környezet védelme érdekében pedig a mostaniak helyett elektromos buszokat kell hozni a Hegyvidékre. Ebben számítok majd a fővárosi vezetésre is.

Nem szabad tovább növelni a XII. kerület beépíthetőségét. Az itt élő polgárok zsúfoltságot érzékelnek, és minden új, számunkra nem fontos beruházás a zöld területek rovására valósulhatna meg.

Tenni kívánok azért, hogy az M0-s autópálya végre körbeérjen és kerülje ki a Hegyvidéket, az autók ne zúduljanak rá a kerületre. Muszáj lesz életet lehelnünk a kihalt Margit-körút környezetébe is, ahol üzletek, éttermek, kávéházak szűntek meg. Visszaadjuk a régen oly népszerű környék barátságos, közönségvonzó, polgári hangulatát.

Meggyőződésem, hogy nehéz, de sikeres évek állnak előttünk. Hiszek az együttműködésben, hogy közösen elérhetjük céljainkat. Kérem, szavazzon rám az ellenzéki előválasztáson.

Odafigyelek arra, hogy új értelmet kapjon a joggal vitatott Turul-szobor környezete, a köztér és a szobor egy második világháborús emlékmű formájában.