Dr. Konczer Erik

Komárom-Esztergom, 1. választókerület Baj, Szárliget, Tata, Tatabánya, Vértesszőlős

– Baj, Petőfi Sándor utca 69. | 2021.09. 25. | 14:00-17:00
– Szárliget, Szent István tér 1. | 2021.09.25. | 09:00-12:00
– Tata, Országgyűlés tér | 2021.09.18-28. | 10:00-18:00
– Tatabánya, Fő tér | 2021.09.18-28. | 10:00-18:00
– Tatabánya, Kodály tér | 2021.09.18-28. | 10:00-18:00
– Vértesszőlős, Múzeum utca 43. | 2021.09.24. | 14:00-17:00

ITT SZÜLETTEM, ITT ÉLEK, EZ A HAZÁM!

Dr. Konczer Erik vagyok, 44 éves közgazdász és jogász, a megyei közgyűlés ellenzéki frakciójának vezetője. 2004 óta multinacionális vállalatoknál dolgozom projekt-menedzserként. Születésem óta Komáromban éltem, nemrég költöztem feleségemmel és kislányommal Vértesszőlősre. Velünk lakik menhelyről elhozott kutyánk is. Gyermekkorom óta kosárlabdázom, rajongok a sportokért.

1998-ban a győri Széchenyi István Főiskolán (ma már Széchenyi Egyetem) szereztem diplomát pénzügy szakirányos közgazdászként, 2002-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen diplomáztam cum laude minősítéssel jogászként. Jelenleg a Széchenyi Egyetemen befejezett vezetés-szervezés MsC képzéshez írom a diplomamunkámat.

A politika már nagyon korán elkezdett érdekelni. 2006-ban kerültem be a komáromi képviselőtestületbe és a Komárom-Esztergom megyei közgyűlésbe. A DK-hoz a megalakulásakor csatlakoztam. 2014-től újra a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja, 2019-től az összellenzéki frakció vezetője vagyok. 2019-től az Európai Unió Régiók Bizottságának magyar póttagja lettem, én képviselem a Demokratikus Koalíciót a Természeti Erőforrások Bizottságában.

Készen állok arra, hogy minden tudásomat az otthonunk és szűkebb hazánk fejlesztésére használjam!

Védjük meg Tatabányát, Tatát, és a közös értékeinket!

Nincs múlandóbb a dicsekvők dicsőségénél – tartja a közmondás. Most, az elbaltázott járványkezelés alatt Orbán harcol, támad, büszkélkedik. Ettől zeng a propagandasajtó. A tények, a valóság nem érdekes. A lényeg: teljes pompájában díszelegjen az egyszemélyi tekintélyuralom. Persze a pompához pénz is kell. Most járványkezelés ürügyén akarnak mindent megszerezni.

Sajnos, Tatabányát is elérte az őrület. A kormány magához vette a gépjárműadót, felére vágta a kis- és közepes vállalkozások iparűzési adóját, a szolidaritási hozzájárulás mértékét megnégyszerezte, a járvány első szakaszában felmerült költségeket – az ígéret ellenére – nem adta vissza, megszüntette a közösségi közlekedés állami támogatását, hogy csak a nagyobb tételeket említsem. Összességében ezermilliókban mérhető a kiesés. Kevesebb jut útfelújításra, parkok karbantartására, közösségi célokra. Tatabányának csak annyi jutott a kormány részéről, hogy vegyen fel hitelt(!) az elsíbolt pénzek pótlására.

A térség másik városában, Tatán sem jobb a helyzet. Ott nem az elvonások miatt elégedetlenek az emberek. Tata valódi ékköve e tájnak és lehet, hogy ez a veszte, ha mi nem védjük meg. Kinézték maguknak a NER legfőbb, nagyétvágyú urai. Orbán nem véletlenül akasztott miniszterelnöki megbízotti titulust Bencsik János képviselő nyakába. Bencsiknek az a dolga, hogy helyes irányba terelgesse Michl József helytartó döntéseit. Michl érti az idők szavát, elvégzi a piszkos munkát. Visszaélve a veszélyhelyzet miatti különleges jogrenddel, szorgosan söprögeti az utat a tópartra álmodott avalonos luxusszálló előtt. Újabban a Cifra-malom borzolja a kedélyeket Tatán. Az évek óta romladozó malom körül rejtélyes a sors, a pénz útja. Tatán még számos kincs, érték van – ahogy közeledik a választás, biztos, egyre többnél fog feltűnni gyanús ügylet.

Nekünk, demokratáknak az a dolgunk, hogy visszaállítsuk az önkormányzatiságot, megvédjük értékeinket, vigyázzunk közös kincseinkre, és elszámoltassuk az ellenük vétőket. Kárpótlást és elszámoltatást!

Én készen állok erre a küzdelemre, rám számíthat Tatabánya, Tata, Baj, Szárliget és Vértesszőlős is. Kérem, hogy szavazzon rám az előválasztáson, tegyük jobbá az otthonunkat!