Dr. Oláh Lajos

Budapest, 5. választókerület Terézváros-Erzsébetváros

– Budapest, Bethlen Gábor tér sátor | 2021.09.24.-26. | 08:00-18:00
– Budapest, Erzsébet körút-Dohány utca sarka teresedés, pihenőhely | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest, Hunyadi tér piac sarkán | 2021.09.25-26. | 08:00-18:00
– Budapest, Lövölde tér játszótér sarka | 2021.09.22.-23. | 08:00-18:00
– Budapest, Madách tér a kapunál | 2021.09.20.-21. | 08:00-18:00
– Budapest, Nyugati tér óránál | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00

EGYÜTT ÚJRA LE FOGJUK GYŐZNI A FIDESZT!

Dr. Oláh Lajos vagyok, 52 éves, jogász, második ciklus óta Teréz- és Erzsébetváros országgyűlési képviselője. Nős vagyok, és két lány büszke édesapja. A hobbim a túrázás és a hegymászás, de nagy rajongója vagyok a különleges teáknak is.

Régóta arról szólnak a mindennapjaim, hogy Teréz- és Erzsébetváros lakói a parlamentben is hallassák a hangjukat. A körzet országgyűlési képviselőjeként ebben a ciklusban eddig 1539 írásbeli javaslatot tettem le parlamenti képviselőtársaim elé, és több mint 60 sajtótájékoztatót tartottam, valamint sajtóközleményt adtam ki.

A Péterfy kórház ügye mellett a szépkorúak problémáival is számtalan kezdeményezésben és felszólalásban foglalkoztam, legyen szó a nyugdíjak indexálásáról, vagy a rokkantsági problémákról. Kiállok a női egyenjogúság mellett is, a női kvótarendszerrel kapcsolatosan a legtöbb beadványt benyújtó képviselő vagyok. Mindig nyitott voltam a környezetvédelmi kérdések iránt is, a kezdeményezésemre indult el a fesztiválok zöld minősítése, és a nemzeti parkok nyílt nap programja az iskolák részére.

Azt is mindig fontosnak tartottam, hogy szembenézzünk a múlttal, éppen ezért számos holokauszt órát tartottam a körzet iskoláiban a holokauszt túlélőivel közösen.

Meg kell kezdeni a Péterfy kórház teljes rekonstrukcióját!

Erzsébetváros és Terézváros országgyűlési képviselőjeként, 2014-es megválasztásom óta kiemelt ügyként kezelem a Péterfy Sándor Utcai Kórház fejlesztését. Az intézménynek a választókerületem idősödő lakosságának ellátásában kulcsszerepe van, évente mintegy 50 000 fekvő-, és 1 000 000 járóbeteg ellátását végzi el. Ez a szám is tükrözi a kórház kiemelt szerepét a fővárosi egészségügyi rendszerben.

2014-es megválasztásom óta azonban ezt a munkát én és a csapatom ellenszélben végezzük, mert a fideszes kormányzat számára az egészségügy fejlesztése mindig sokadik feladat volt a stadionépítések, és a baráti kör kiszolgálása után. A kórház ijesztően lepusztult, lerobbant, a dolgozók fizetése méltatlanul alacsony, ebből következően pedig a munkaerőhiány is katasztrofális méreteket öltött. Ez a kórház volt kénytelen egymilliárdért aneszteziológusokat és műtősöket bérelni, bezárni az érsebészeti ügyeletet szakorvosok hiányában. Itt maradtak el műtétek, mert nem volt műtőssegéd, itt mondtak fel a sebészek tömegesen. Itt derült ki, hogy a röntgenorvosok ólommellényei átengedik a sugárzást és az itteni állapotok és munkakörülmények késztették arra Sándor Máriát, a fekete ruhás nővért, hogy megindítsa országos tiltakozó mozgalmát. Ezért folyamatosan, személyesen gyűjtöttem és adtam át adományokat a kórház dolgozóinak, a járvány kezdete óta pedig több ezer maszkot és védőruhát tudtam biztosítani az ott dolgozók védelme érdekében.

A kórház 1848-as megalapítása óta már sokat megélt, és nem véletlenül viseli büszkén a „Forradalom Kórháza” nevet, hiszen még az 1956-os forradalom idején is menteni tudta a kerületi életeket, és ellátott minden intézményhez forduló beteget. A COVID járvány alatt is teljes erőbedobással végzi a fertőzöttek ellátását, oroszlánrészt vállal a koronavírus elleni budapesti védekezésben.
A mi segítségünkkel a Fidesz-kormány elvonásait is át fogja vészelni. Az én célom, hogy közös erővel a 2022-es választáson legyőzzük az Orbán-kormányt, és elkezdhessük végre a Péterfy kórház teljes rekonstrukcióját! Ehhez kérem most a bizalmát és a segítségét. Kérem, szavazzon rám az előválasztáson, én készen állok a küzdelemre!