Dr. Sápi Mónika

Szabolcs-Szatmár-Bereg, 4. választókerület Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Mándok, Záhony

momentum
mmm
Csatlakozz a csapatomhoz!

– Fehérgyarmat, Móricz Zs. utca 2 | 2021.09.21 | 10:00-17:00
– Fehérgyarmat, Piac sor 1 | 2021.09.25 | 08:00-14:00
– Lónya, Kossuth utca 2 | 2021.09.21 | 08:00-12:00
– Szamossályi, Kossuth utca 58 Művelődési ház előtti tér | 2021.09.25 | 08:00-14:00
– Vásárosnamény, Kossuth utca 4 iroda | 2021.09.20-28. | 10:00-18:00
– Záhony, Széchényi utca 2 | 2021.09.22 | 07:00-12:00
– Záhony, Széchényi utca 2 | 2021.09.24 | 07:00-14:00

EMBER LEGYÉL ÉS AZ IS MARADJ!

Dr. Sápi Mónika vagyok, Vásárosnaményban születtem és itt is élek immár 51 éve. Belekóstoltam a családsegítés világába, már fiatalon nagyon megérintett az árva és állami gondozásba került gyermekek sorsa. Akkor úgy gondoltam megtaláltam a hivatásomat, hiszen azt tehettem, ami a leginkább érdekelt.

Dolgoztam zongoraoktatóként, képesítés nélküli pedagógusként, vállalkozóként, kistérségi irodavezetőként, projektmenedzserként, ügyvezetőként.  Szociálpedagógus, majd jogász diplomát szereztem.

Zenetagozatos gimnáziumban érettségiztem, 12 évig tanultam zongorázni, szeretek énekelni. Pszichológiai, szociálpszichológiai tanulmányaim nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a körülöttem élőkkel harmonikus kapcsolatot alakítsak ki. Az olykor embert próbáló nehézségek, akadályok, amelyekkel találkozom kitartásomat, munkabírásomat erősítették, gondolkodásmódomat, értékrendemet formálták. A pozitív visszajelzések pedig megerősítettek abban, hogy sikerre lehet vinni bármit, ami jó ügyet szolgál.

Javíthatatlanul optimista vagyok. A célok eléréséhez az akadályok leküzdése is hozzá tartozik, melynek aktív mozgatórugója, fontos eleme a küzdelem. Hiszem, hogy sikerre vinni bármit is csak alázattal, tenni akarással és erős motivációval lehet.

Jövőre végre visszaadjuk a térség, az itt élők becsületét!

Tavaly nyáron a teljes leépítés veszélye fenyegette a vásárosnaményi kórházat, amikor az COVID kórházként "működött" csak azért, hogy minél kevesebb pénzébe kerüljön az államnak, nem törődve az itt élő emberekkel, betegségükkel, kiszolgáltatott helyzetükkel. Széles civil mozgalom alakult, először a közösségi médiában a „Nem adjuk a kórházunkat” csoporton keresztül, majd utcai demonstrációk formájában. Az élet hozta úgy, hogy a tiltakozók élére állhattam. Közös erőfeszítésünk nem volt hiábavaló, megőriztük kórházunkat!

Ezzel azonban nincs vége küzdelmünknek, valójában most kezdődik csak. A Demokratikus Koalíció, a Momentum és Mindenki Magyarországa által támogatott civil képviselőjelöltként közvetlen célom, hogy visszaállítsuk a sürgősségi ellátást, a gyermek- és a rehabilitációs osztályt vásárosnaményi kórházban, Fehérgyarmaton pedig megakadályozzuk a gyarmati kórház alattomos leépítését, amelyet a baleseti sebészeti ellátás megszüntetése is bizonyít. Úgy vélem, a mi egészségünk is ér annyit, mint a nagyvárosban élőké.

Záhony, Fehérgyarmat és Vásárosnamény térségében a kormány és a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjének ígérete ellenére sem jöttek létre elegendő számban munkahelyek az elmúlt 10 évben. Az itt élő emberek kiszolgáltatottak, létbizonytalanságban élnek, szegények, hátrányos helyzetűek. Jövedelemszerző tevékenységük a közmunka-programban merül ki úgy, hogy még a minimálbért sem kapják meg a dolgozók, hiszen gyakorlatilag ez az egyetlen munkalehetőség számukra a térség községeiben. Amilyen energiával kiálltam kórházaink védelméért, ugyanolyan elszántsággal fogok a tisztes megélhetést biztosító munkahelyek megteremtésért küzdeni.

Nem fogok megfeledkezni a mezőgazdaságban nap mint nap helytálló gazdálkodók érdekeiről sem. Célom a pályázatokon való részvétel bürokratikus akadályainak megszüntetése, az adó- és járulékterhek csökkentése, a mezőgazdasági termékek piacra juttatása, hűtőházak és a feldolgozóipar újjáélesztése térségünkben.

Fáradságos és verejtékes, ám annál sikeresebb évek állnak előttünk, ha képesek vagyunk összefogni. Én készen állok. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat!