Dr. Varga István

Somogy, 1. választókerület Kaposvár

Tartsuk a kapcsolatot:
facebook ikon
Az előválasztáson őt támogatják az alábbi szervezetek is
mszp
parbeszed
liberalis
Támogass az aláírásoddal! Csatlakozz a csapatomhoz!
Sátorhelyszínek az ellenzéki előválasztáson

 

Szeptember 28-ig itt tudod leadni rám és Dobrev Klárára a szavazatod az ellenzéki előválasztáson:

 

Szavazósátrak:
– Juta, Hősök tér önk. Melletti tér | 2021.09.21. | 15:00-18:00
– Kaposmérő, Hunyadi utca 13 önk. Melletti tér | 2021.09.20. | 15:00-18:00
– Kaposvár, Európa Park park sétáló utca | 2021.09.18-28 | 08:00-18:00
– Nagyberki, Újváros utca 1 önk. Melletti tér | 2021.09.22. | 15:00-18:00

 

Magamról

 

 

KAPOSVÁRNAK CSAK A MÚLTJÁVAL EGYÜTT LEHET JÖVŐJE 

 

Dr. Varga István vagyok, újságíró, irodalomtörténész, egyetemi oktató. Voltam főszerkesztője a Somogyországnak, a Más Kor-nak, a Somogy című lapnak, de a Kaposvári Egyetem médiatudományi tanszékének adjunktusaként és a Népszabadság megyei tudósítójaként is dolgoztam, amíg ez a hatalom el nem tiporta a lapot.

Mindenekelőtt mégis szenvedélyes somogyi, kaposvári és gyűjtő vagyok, aki szenvedélyesen ír, tanít és átad. Úgy tervezem a jövőt, hogy közben feltárom és tisztázom a múltat. Nem úgy, ahogy ezt a mai hatalom teszi, én a valóságot akarom tükrözni. Kaposvári morzsák című közösségi oldalamon ezért gyűjtöm, gyűjtöttem össze az elmúlt közel ötven esztendő személyes és tárgyi emlékeit, épületeket, személyeket, eseményeket Kaposvárról. Újságíróként tudom, hogy mennyire nagy érdeklődéssel, szeretettel és hálával forgatja ezeket az emlékeket az utókor.

Fontos, hogy éljen a múltunk, hogy legyen jövőnk. És a múltnak nem csak a fejünkben kell tovább élnie, hanem otthonra is szüksége van. Nem hagyhatjuk veszni a dicsőséges kaposvári színházi élet rekvizítumait sem, noha a jelenlegi vezetésnek pontosan ez volt és ez ma is a célja. Kaposvárnak csak a múltjával együtt lehet jövője. Szenvedélyesen hiszek ebben.

Programom

Töltsük meg újra gazdag kulturális élettel Kaposvárt!

 

Kaposvárnak arra van szüksége, hogy egyszerre lehessen büszke a múltjára, adjon a jelenére, és rajzolja fel a jövőjét. Azt a jövőt, amely egyszerre teszi büszke patriótává az itt élőket, ugyanakkor jelen van az országos életben is, önálló, alkotó tényezőként. Az a célom, hogy Kaposvár visszakaphassa régi fényét, hogy újra sajátjának tekinthesse azt, amit mások elvettek tőle, és amit egyesek hagytak is, hogy elvehessék tőle. 

A Kaposvári Egyetem legyen újra Kaposváré! A felsőoktatás jelenti a város jövőjét, nem elfogadható, hogy Gödöllőn hozzák meg a döntést a Kaposvári Campusról, az itt élő fiatalok sorsáról.

Ne hagyjuk, hogy a színházi múltunkat kitöröljék! Éppen ezért szorgalmazom egy Színháztörténeti Múzeum létrehozását a városban. Ne feledjük, egykoron a magyar színházi élet fellegvára volt Kaposvár. Tárjuk fel együtt a múltat, hogy lássuk a célt: újra gazdag kulturális élettel megtölteni Somogy fővárosát. Képviselőként a digitális Kaposvár megteremtéséért, a település múltjára vonatkozó emlékek, dokumentumok digitalizálásáért is dolgozni fogok. 

Olyan képviseletre van szükség, amely újra a magasba emelheti a térséget, mozgalmassá és élhetővé téve a mindennapjainkat. Legyen ennek intézménye, váljék mozgalommá! A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem jegyében szélerőműveket telepítenék a Zselicbe. Hiába van elérhető közelségben a Balaton, még egy kerékpárút sem vezet a tóhoz, noha ezt a Fidesz megígérte. Mi nem megígérjük, megcsináljuk! 

Elég volt abból, hogy az önkormányzatainkat ellehetetlenítik, hogy a pénztől, önálló döntésektől megfosztják, és mi ezt zokszó nélkül tudomásul vesszük. Mi nem a hatalomnak akarunk segíteni, hanem az emberek életét akarjuk jobbá tenni. Mi úgy akarunk büszke hazafiak lenni, hogy közben egyenes derekú, múltjára büszke kaposváriak lehessünk. Tudom, hogy mindezt hogyan érhetjük el: együtt. 

Segítenél a kampányomban?
Írj nekem!
Erroros
© 2021 Demokratikus Koalíció - minden jog fenntartva