Ferencz István

Budapest, 15. választókerület Pestszentimre, Pestszentlőrinc

Az előválasztáson őt támogatja az alábbi szervezet is

– 1181 Budapest, Baross u. Havanna piac | 2021.09.25. | 08:00-12:00
– Budapest, Balassa Bálint utca 2.-10. Lőrinci piac | 2021.09.25. | 08:00-12:00
– Budapest, Nemes utca 18-20 | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest, Üllői út 337 MSZP iroda | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest, Üllői út 493 DK Iroda | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00

ITT ÉLEK, EZ AZ OTTHONOM, EZ A HAZÁM!

Ferencz István vagyok, 59 éves. 1989-ben tanító- közművelődési diplomát szereztem. A diploma megszerzése után kulturális nevelő tanárként dolgoztam egy katonai kollégiumban. Később az elektronikai iparban indítottam vállalkozást. Több multinacionális cég beszállítójaként aktívan dolgozom.

A XVIII. kerületben 2002-től 2010-ig képviselővé, majd alpolgármesterré választottak. Alpolgármesteri munkám során a szociális és lakásügyi feladatokat láttam el. A Demokratikus Koalíció alapító tagjaként folytattam a politikai munkát a Szabad Demokraták Szövetségének megszűnése után. 2019 őszétől a polgármester általános helyettesként a szociális ellátó rendszer irányításában dolgozom a XVIII. kerületi Önkormányzatban.

Rendszeresen segítem különböző civil szervezetek ételosztását, csomagosztását melyet anyagi hozzájárulással is támogatok. Több esetben is védőruhát, gyógyszert adományoztam idősek klubjának, gyermekvédelmi intézményeknek és a szociálisan rászorultaknak. Szabadidőmben szívesen kirándulok, emellett szeretek horgászni. Szívesen olvasok történelmi témájú regényeket.

Az életemet tettem fel arra, hogy a hazámat szolgáljam. Úgy érzem, tudok még ennél is többet tenni, hogy közös otthonunk, szeretett kerületünk még inkább élhető legyen!

Új egészségügyi fejlesztések érkeznek a XVIII. kerületbe!

A 2022-es demokrata választási győzelem után rengeteg megoldandó feladat vár majd az új kormányra. Vissza kell állítanunk a sajtó szabadságát, igazságosabbá kell tennünk a választási rendszerünket, és újra függetlenné kell tegyük az igazságszolgáltatásunkat is, hogy egyetlen fideszes gazemberség se maradjon következmények nélkül. Vissza kell adnunk az egyetemeink függetlenségét, és rendbe kell tegyük az egészségügyünket is, amelynek a gyengeségeit és határait éppen a járvány mutatta meg nekünk. De sok dolgunk van itt, helyben is, az egészségügyet pedig kiemelten kezeljük Budapest XVIII. kerületében.

Eddigi legnagyobb eredményünk, hogy megszüntettük az orvoshiányt. Mi pedig segítjük őket, amiben csak lehetséges. Az eddigiekhez képest kibővített egészségügyi szolgáltatásokat lehet igénybe venni Pestszentimrén. Ez vonatkozik a nőgyógyászat és a sebészet területére, valamint modernizáljuk a röntgenberendezést, amely pontosabban mutatja majd ki az esetleges betegségeket, mivel hatékonyabb és gyorsabb. Pestszentlőrincen folyamatban van a szakrendelő áttervezése.

Köztudottan a Kondor Béla sétányon található háziorvosi rendelő volt a legrosszabb állapotban, ezért halaszthatatlanná vált, hogy az önkormányzat rendbe hozassa. Szerencsére ezt még meg tudtuk oldani.

A következő feladat a Dolgozó utcai háziorvosi rendelő felújítása lesz, amihez fontos tudni, hogy a rendelőt a kormány eredetileg a Dél-pesti Kórháznak adta át, pedig az a jó megoldás, ha az önkormányzat a rendelő felelős gazdája.

Épül a pestszentimrei Gyermekorvosi rendelő, amelynek átadását nagyban befolyásolta a tomboló járvány. Jó hír, hogy már az utolsó simításokat végzik és heteken belül birtokba vehetik az imrei orvosok és kis pácienseik az új rendelőt, ahol a gyermekfogászat is helyet kap.

Meg fogjuk oldani, hogy az első adandó alkalommal beszerzünk a kerületnek egy CT- és egy MR-berendezést, ezzel is csökkentve a várakozási időt.

A felsoroltak csak az egészségüggyel kapcsolatos terveim. Folytatjuk a panelprogramot, a játszóterek felújítását, a zöld területek növelését is.

Hiszem, hogy együtt sikeresek leszünk. Kérem, szavazzon rám az ellenzéki előválasztáson, hogy a munkát közösen folytathassuk.