Gy. Németh Erzsébet

lmp

– Budapest, Bikás Park park metrókijáró | 2021.09.18-28. | 08:00-20:00
– Budapest, Móricz Zsigmond körtér Móricz sátor | 2021.09.18-28. | 08:00-20:00
– Budapest, Rétköz utca - Olthíd utca sarka Gazdagréti sátor | 2021.09.18-28. | 08:00-20:00

ÚJBUDA AZ OTTHONUNK, MAGYARORSZÁG A HAZÁNK!

Gy. Németh Erzsébet vagyok, 59 éves, tanár, politikus. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán tanítói, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Általános Iskolai Tanárképző Főiskoláján földrajz szakos tanári diplomát szereztem. Később az ELTE BTK-n kulturális menedzseri oklevelet szereztem, és van üzletvezetői képzettségem is.

1994 óta vagyok a Fővárosi Közgyűlés tagja, 2002 és 2010 között országgyűlési képviselőként is szolgáltam hazámat. 2019-ben a Fővárosi Közgyűlés a humán területekért felelős főpolgármester-helyettessé választott. Jól ismerem Budapestet, Újbudát, a városom és a kerület örömeit és problémáit.

Férjemmel és fiammal élek együtt. Ha tehetem, ír szetteremmel az erdőt járom, vagy hétvégén meglátogatom kedvenc termelőimet a helyi piacon. Kedvenc időtöltésem ma már a munkám is: a fővárosi színházakat - amikor lehet - gyakran látogatom, szeretem a magyar filmeket, a kortárs és a klasszikus irodalmat. A nyári szabadságok az utazásoké és a Balatoné.

Erős a kötődésem Budapest XI. kerületéhez. 2018-ban itt indultam az országgyűlési választáson, és ha lett volna teljes ellenzéki együttműködés – amely most megvalósul – már akkor legyőztem volna a Fideszt. Most végre ez is megtörténhet. Nehéz évek állnak előttünk, de hiszem, hogy közösen tudunk tenni az országért, kerületünkért.

megújuló közpark a Gellérthegyen!

Rengeteg feladata lesz a 2022-ben hivatalba lépő új, demokrata kormánynak. Újjá kell építenünk az összeomlott országot. Oktatás, egészségügy, nemzetközi kapcsolatok, szociális- és nyugdíjügyek várnak teljes megújulásra, és számon kell kérnünk az Orbán-kormány korrupt bűnöseit is. Lesz dolgunk szeretett kerületünkben, Újbudán is.

Újbuda már az előző országgyűlési választáson megmutatta, hogy nem kér a fideszes képviselőből, és biztos vagyok benne, hogy egy teljeskörű összefogás esetén jövő tavasszal sem dönt másképp. Fővárosi munkám során nyilvánvalóvá vált számomra, hogy átlátható, következetes politizálásra van szükség országos szinten is. Ehhez kérem a támogatásukat.

Újbuda ékköve a Gellérthegy és a Szent Gellért Gyógyfürdő. A fideszes fővárosi és kerületi vezetés nem aknázta ki eléggé ennek a területnek az adottságait, de a 2019-ben megválasztott új fővárosi-kerületi vezetés együttműködése lehetővé teszi, hogy a Gellérthegy zöldövezeti fejlesztése és a fürdő felújítása után ez a terület a budapestiek és a turisták számára is vonzó turisztikai célponttá váljon.

Nagy erőkkel küzdök azért, hogy a Gellérthegy védett természeti terület és közpark legyen. Így szolgáljuk az újbudaiak, és az ide érkező turisták pihenési igényét is. Szükséges a zöld területek bővítése, megújítjuk az utakat, a padokat, az asztalokat. Rendezzük a Rác fürdő körül kialakult jogi vitát is, hogy az végre birtokba vehető legyen a fővárosiak, a XI. kerületiek számára.

A Citadellához gellérthegyi sikló viszi majd a látogatókat, de feladatunk a gyalogos utak fejlesztése és az akadálymentesítés is. Olyan szabadidős pihenőparkot kapnak a budapesti polgárok, ahonnan páratlan kilátás nyílik városunkra. A közpark kialakításával összefüggésben a város egyik legcsodálatosabb fürdője, a „Gellért” - amely garantálom, hogy a főváros tulajdonában marad –, ugyancsak megújulhat a közeljövőben.

Terveim között szerepel, hogy folytatjuk a panelházak felújítását is.

Meggyőződésem, hogy ugyan nehéz, de sikeres évek állnak előttünk. Hiszek az együttműködésben, hogy közösen elérhetjük céljainkat. Kérem, szavazzon rám az ellenzéki előválasztáson.