Kertész Éva

– Lepsény, Vasút utca 10 bolt előtt | 2021.09.20. | 08:00-18:00
– Mezőfalva, Piac tér | 2021.09.23. | 08:00-18:00
– Seregélyes, Fő utca 163 Posta előtti tér | 2021.09.22. | 08:00-18:00
– Sárbogárd, Ady Endre utca 168. Zsebők bolt előtt | 2021.09.18-28 | 08:00-18:00

ÉN EGY ÉLHETŐ FEJÉR MEGYÉÉRT ÉS MEZŐFÖLDÉRT DOLGOZOM!

Kertész Éva vagyok, Székesfehérváron születtem, 20 éves koromig Sárbogárdon éltem. Munkáscsaládból származom. Édesapám és édesanyám gyárban dolgoztak mechanikai műszerész végzettséggel. Nagyszüleim között volt földműves, kovács, iskolai élelmezésvezető. Megbecsülték a munkát. Az én nevelésem is erre épült, ezt tanultam tőlük.

10 éves koromban felvételt nyertem a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium nyolcosztályos gimnáziumi képzésére. Csatlakoztam a színjátszó szakkörhöz, országos és megyei versenyeket nyertünk a csapattal. Leszkovszki Albin tanár úr volt a vezetőnk.

​Érettségi után vendéglátó technikusi végzettséget szereztem Székesfehérváron. Ezután egy nemzetközi cégnél helyezkedtem el, mint értékesítési képviselő. Nyolc évig dolgoztam itt, azonban 2014-ben a kormány olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel ellehetetlenítették a cég működését.

Mindig is rajongtam az állatokért. Elvégeztem hát a kutyakozmetikus szakképzést és azóta is ebben tevékenykedem egyéni vállalkozóként.

A Demokratikus Koalíció politikusaként egy szakértő, szociálisan érzékeny párt tagja lehetek. Az a célom, hogy a rendszerváltás óta a fejlettebb területektől leszakadó Fejér megye 5.számú választókerületét az önök segítségével élhetőbbé tegyük.

Mindenkinek elérhető orvosi ellátást kell biztosítanunk!

Születésem óta Fejér megyében élek, ezért pontosan ismerem a helyi sajátosságokat és problémákat.

A jelenlegi háziorvosi lefedettség nem teszi lehetővé, hogy mindenki ellátáshoz jusson a saját körzetében. A háziorvosi praxisokban sok esetben helyettesítéssel próbálják megoldani az orvoshiányt. Mindenki számára fontos, hogy ez a kérdés megoldódjon, mindenkire jusson kellő idő. Az orvosoknak pedig biztosítani kell a 21. század igényeinek megfelelő lakhatást és orvosi rendelőt, mert sok esetben csak ezen múlik, hogy elfogadják a felkérést.

Fontos feladat az infrastrukturális fejlesztések felgyorsítása. Sokat hallunk mostanában az utak felújításának tervéről, ami a kormánypárt választási kampányának visszatérő eleme lett, az átadás időpontja pedig legtöbb esetben a távoli jövőben várható. Az M8-as gyorsforgalmi út tervei már 2007-ben elkészültek, ennek részeként megépült a Pentele híd. Viszont 14 éve várunk arra, hogy a hídhoz tervezett út is elkészüljön. Az érintett települések gazdasági fejlődéséhez, munkahelyteremtéshez viszont ideje lenne már valóban átadni ezeket az utakat.

Az elkerülőutak mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a települések út- és járdahálózatára is. Sok panaszt hallok a helyi lakóktól és persze magam is tapasztalom, hogy az alsóbbrendű utak gyakran járhatatlanok. Sajnálatos tény, hogy Fejér megyében, a 21. században sok településen nincs kiépített szennyvízhálózat. Én meg fogom találni a módot arra, hogy ezek a települések is minél hamarabb bekapcsolódjanak a hálózatba.

Össze kell hangolni a helyi adottságokat a képzésekkel és munkalehetőségekkel. Fejér megyében kiemelkedően fontos a mezőgazdaság. A térség adottságaihoz igazodva fontos lenne a mezőgazdasági, környezetvédelmi és műszaki szakképzés, valamint, hogy a középiskolák működjenek együtt a különböző ágazatokkal, így jól képzett munkaerő találja meg helyben a kiváló, jól fizető munkalehetőségeket. Ehhez fontos a már meglévő ipari területek újraindítása és fejlesztése is.

Fáradtságos, ám sikeres évek állnak előttünk, ha képesek vagyunk összefogni. Én készen állok. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat!