Keszthelyi Dorottya

Budapest, 7. választókerület Angyalföld, Göncz Árpád Városközpont, Lőportárdűlő, Újlipótváros, Vizafogó

Az előválasztáson őt támogatja az alábbi szervezet is

– Budapest 13.ker., Fiastyúk utca 105-ös buszmegálló mellett | 2021.09.23.-26. | 08:00-18:00
– Budapest 13.ker., Göncz Árpád városközpont 32-es buszmegálló mellett | 2021.09.18-22., 27, 28 | 08:00-18:00
– Budapest 13.ker., Lehel út 65. | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest 13.ker., Váci út 09-15. Lehel téri piac | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00

ITT ÉLEK A XIII. KERÜLETBEN, EZ AZ ÉN OTTHONOM!

Keszthelyi Dorottya vagyok, 43 éves, itt születtem Angyalföldön, jelenleg is itt élek a családommal, férjemmel és három gyermekemmel. A Bp. Honvédban párbajtőröztem, számomra ma is fontos a sport. A Margitszigetre járok futni a családdal és a kutyánkkal.

A Debreceni Egyetem, művelődési (és felnőttképzési) menedzser szakán diplomáztam. Középfokú állami francia nyelvvizsgával rendelkezem. Dolgoztam az MSZP-ben, aztán évekig vezettem a Demokratikus Koalíció központi ügyfélszolgálatát.

2008 nyarától a Miniszterelnöki Kabinetiroda Politikai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályán dolgoztam osztályvezetőként. Bőséges tapasztalatot szereztem az államigazgatásban, az önkormányzati munkában, a civil kapcsolatok építésében és a választási kampányokban. Ezt szeretném kamatoztatni.

Jelenleg a Fővárosi Közgyűlés humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet irodavezetője vagyok, eközben a XIII. kerületi önkormányzat tagja is, hiszen egyéni választókörzetemben legyőztem a Fidesz jelöltjét.

Tudom, hogy rengeteg feladat áll előttünk, de hiszek abban, hogy képes vagyok még többet tenni a hazámért és az otthonomért, a XIII. kerületért. Kész vagyok erre áldozni az életem, kérem, tiszteljen meg bizalmával!

A Népsziget legyen végre felújított közösségi tér!

Budapestet, és a fővárosban lakó polgárokat ma bünteti az Orbán-kormány. Ezért a 2022-es kormányváltás után fontos lesz saját környezetünket, a XIII. kerületet is új fejlődési pályára állítani, hogy az itt élők még inkább otthon érezzék magukat. Számos tervem van, hogy lehet élhetőbb Angyalföld, a Duna-part vagy az Újlipótváros.

Évek óta szervezem a kerületben a „Séta a gyűlölet ellen, az emberségért" elnevezésű programot minden év november 27-én. Küzdök azért, hogy a 3-as metró megállói akadálymentesek legyenek: „Mozgólépcsőt, liftet a 3-as metróhoz!" Szülőkkel közösen kezdeményeztem a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarának felújítását, ennek nyomán hirdette meg az Önkormányzat az iskolaudvar felújítási pályázatot.

Uniós pénzből megtervezzük a bentlakásos idősek otthona felépítését és működtetését – (javasolt helyszín: Balzac utca 5-7.) Forrást biztosítanék a Szent István park, Jászai Mari tér közvilágítás, játszótér, sportpálya fejlesztésére. Európai uniós támogatásból folytatni kell a panel lakások felújítását.

Az Orbán-kormánnyal ellentétben azt akarjuk, hogy itt helyben, a XIII. kerületben dönthessünk közös dolgainkról. Átláthatóvá tenném a közműcégek árképzését, jusson forrás karbantartásra, fejlesztésre! Megszüntetnénk a kuka holdingot!

Fejleszteni kell az oktatási rendszert, szükség van a tananyag reformjára, a tehetségek gondozására, a lassabban haladók támogatására.

Hosszútávú támogatás kell a színháznak, a kulturális intézményeknek, helyi fesztiváloknak. A kultúra legyen szabad és legyen mindenkié: a melósé, az egyetemi tanáré is. Fontos az egyházak támogatása is, de csak egyenlő mértékben az állami intézményekkel.

A sport itt a kerületben is kiemelt jelentőségű. Az Orbán-kormány pénzszórása, felesleges stadionépítései, a sportolók politikai csatarendbe állítása miatt sok ember ma már nem büszke, inkább dühös akár hírességeinkre is.

Jusson több pénz tömegsportra, legyen végre átlátható, mire mennyit költ az állam, ne feneketlen zsák legyen a sport, ahonnan – közpénzeket eltüntetve - bőven lopni is lehet.

Együtt sikeresek leszünk. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé közös otthonunkat, a XIII. kerületet.