Manhalter Dániel

Budapest, 6. választókerület Józsefváros-Ferencváros

Az előválasztáson őt támogatja az alábbi szervezet is

– Budapest (VIII.), Ecseri út 2 metró | 2021.09.18.-19., 2021.09.25.-26. | 08:00-12:00
– Budapest (VIII.), Ecseri út 2 metró | 2021.09.20.-24., 27-28. | 07:00-19:00
– Budapest (VIII.), Rákóczi tér metró | 2021.09.18.-19., 2021.09.25.-26. | 08:00-12:00
– Budapest (VIII.), Rákóczi tér metró | 2021.09.20.-24., 27-28. | 07:00-19:00
– Budapest (VIII.-IX.), Nagyvárad tér sátor | 2021.09.18.-19., 2021.09.25.-26. | 08:00-12:00
– Budapest (VIII.-IX.), Nagyvárad tér sátor | 2021.09.20.-24., 27-28. | 07:00-19:00

A KÖZÖSSÉGE EREJE KÉPES MEGRENGETNI A FÖLDET!

Manhalter Dániel vagyok, 42 éves, közgazdász, kommunikációs szakember. Budapesten születtem, de gyerekként édesanyám révén sok időt tölthettem Prágában.

A VIII. és a IX. kerülethez egész fiatal korom óta kötődöm. Nemcsak azért, mert itt éltem és jártam iskolába, hanem a diplomázásom után nagyon sok helyi civil szervezet munkáját segítettem. Sok éven át a Transparency International Magyarországnak voltam a kommunikációs tanácsadója, de emellett sokat dolgoztam a WWF Magyarországnak, a NANE Egyesületnek és más civil szervezetnek is.

Évekig voltam a Magyar Televízió, később a RTL Klub szerkesztő-riportere, voltam tudósító Kínában, Sanghajban. 2005 és 2006 között tanácsadóként dolgoztam a miniszterelnöki kabinetben. 2011-ben pedig megalapítottam saját kommunikációs tanácsadással foglalkozó cégemet.

Politikai, gazdasági újságíróként mindig is közel állt hozzám a politika. 2016 óta dolgozom a Demokratikus Koalíciónak tanácsadóként. De csak most jött el az ideje annak, hogy én is aktív szerepet vállaljak, most érzem azt, hogy tudok többet tenni a kerültben élőkért. Mindig is hittem a közösség erejében, tudom, hogy közösen óriási változásokra vagyunk képesek. Csak így van esélyünk élhető otthont teremteni.

Olcsóbb lakhatást, élhetőbb környezetet kell biztosítani!

Egyszerűbb, olcsóbb és környezetkímélőbb élet: ez az, ami minden VIII. és IX. kerületinek hiányzik. Rengeteg olyan panel- és téglaépítésű társasház van, ami rossz állapotban van, és ez sem a fideszes országgyűlési képviselőt, sem a kormányt nem érdekelte. Nincs mire várni, a régi panel- és téglaházakat fel kell újítani. Ezzel nemcsak a rezsi csökkenthető, de sokat teszünk a környezetünk védelméért is. A rossz szigetelés és az elavult fűtés miatt ugyanis ma lényegesen rosszabb a levegő, mint amilyen lehetne. Persze ehhez pénz kell, de a felújítás terheit nem szabad a lakókra hárítani. Az új kormánynak ebben jelentős szerepet kell majd vállalni, én ezért fogok dolgozni.

A régi társasházak mellett foglalkozni kell azokkal az újabb építésű társasházakkal, melyeken nincs napelem. Igazságtalannak érzem, hogy a napelem-telepítési támogatásokból kihagyták a társasházakat. Ezekről mintha megfeledkezett volna a kormány. Lehetővé kell tenni tehát, hogy a társasházak is részesüljenek a napelem-telepítési támogatásokból. Az olcsóbb áram mindenkinek jár!

Az élhető környezet mindannyiunk közös vágya. Ki ne szeretne olyan parkokat, ami nem a 30 évvel ezelőtti világot hozza vissza, ahol biztonságos játszóterek vannak, ahol lehet sportolni, ahol le lehet ülni, mert van pad?! A belső kerületek parkjainak rendbetételét nem lehet csupán az önkormányzatokra hárítani. A rendezettebb, biztonságosabb közösségi tereket minden kerületi lakos megérdemli. A befejezett parkokban és sétálóutcákban pedig lesz egy olyan szolgáltatás is, amitől még népszerűbbek lesznek ezek a területek: kezdeményezni fogom, hogy az internetszolgáltatóknak a nagyobb közparkokban és sétálóutcákban kötelező legyen biztosítani a nagy sebességű internetet.

Kocsis Máté és a Fidesz nem szeret erről beszélni, de ezekre a célokra eddig is lehetett volna Európai Uniós támogatásokat szerezni. Nem tették, lelkük rajta. Hogy minél gyorsabban megvalósulhassanak ezek a célok, én már most elkezdtem ezekről egyeztetni az Európai Parlamenti képviselőkkel.

A munka már most elkezdődött. Hiszek benne, hogy felkészülten, kitartó munkával és az Ön segítségével sikerül változást elérni. Kérem, szavazzon rám az előválasztáson!