Molnár Gyula

Budapest, 18. választókerület Újbuda, Budafok-Tétény

Az előválasztáson őt támogatja az alábbi szervezet is
Csatlakozz a csapatomhoz!

Szeptember 28-ig itt tudod leadni rám és Dobrev Klárára a szavazatod az ellenzéki előválasztáson:

– Budapest XI., Bikás park | 2021.09.20.-25. | 08:00-18:00
– Budapest XI., Fehérvári utca 213. Albertfalvai Piac elötti közterület | 2021.09.18.-28. | 08:00-18:00
– Budapest XXII., Városház tér 19. Budafoki Posta elötti közterület | 2021.09.18.-28. | 08:00-18:00

ÉVTIZEDEK ÓTA DÉL-BUDA SZOLGÁLATÁBAN ÁLLOK!

Mióta az eszemet tudom - tehát lassan 60 éve - minden ehhez a térséghez köt, itt nőttem fel, itt jártam iskolába és itt neveltem a gyermekeimet. Láttam az elmúlt évtizedekben, ahogy új városrészek épültek, és ahogy az életminőséget javító lépések, ha lassan is, de megtörténtek.

Eredeti szakmám szerint mérnök vagyok, ezért szeretem a világot úgy nézni, hogy mi az, ami működik és mi az, amit csak az újkori „mágusok” igyekeznek valóságnak beállítani. Mindent megteszek azért, hogy az emberek életében a megfelelő fogaskerekek a helyükre kerüljenek, hogy mindenki boldog, normális életet élhessen.

Néhány évvel ezelőtt újabb gyermeket vállaltunk, ami különös felelősséget jelent számomra, hiszen idősebb fejjel teljesen másképp élem meg az apaságot. Tartozom annyival kisfiamnak és az ő korosztályának, hogy egy olyan országban nőhessen fel, amely egészségesen fejlődik, amelynek nyitott oktatási rendszere van, ahol türelmesek az emberek egymással, ahol mindenki elismeri a tehetséget és mindenki képes boldogulni azon a helyen és abban a szakmában, amit maga számára elképzelt.

Dél-Buda nem harcmező, hanem a mi közös otthonunk!

Az egyik legnagyobb ajándéknak tekintem az élettől, hogy az utóbbi három évtizedben aktív szereplője és alakítója lehettem a környéknek: ötször egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselőként, kétszer pedig Újbuda polgármestereként.

Budapest fejlődésének egyik sajátossága, hogy a különböző városrészek nem egyformán és nem egyidőben fejlődnek. A következő évtizedek Dél-Budáról fognak szólni. Az itt megvalósuló közlekedési infrastruktúra-fejlesztés már most számtalan befektetőt vonz a térségbe. Nekünk azonban a „lelki fejlődés” kereteit is meg kell teremtenünk. Figyelnünk kell a következő időszakban a tervezett Galvani híd hatására a közlekedésben és a városfejlesztésben egyaránt. A megnövekedett forgalom nem zúdulhat a ma békésen élő lakóterületekre. A vonzáskörzetben épülő új lakóövezetek ellátása az országos és a helyi politika közös feladata lesz, az újonnan beköltözőknek biztosítani kell a megfelelő színvonalú orvosi ellátást éppúgy, mint a közellátáshoz és a kultúrához való széles körű hozzáférést.

A következő évtizedek kiemelt feladata, hogy a város e részén megvalósítsuk a szükséges közösségi közlekedési fejlesztéseket és az elkerülés lehetőségét. Elemi fontosságú a fonódó villamos meghosszabbítása Budafok-Tétény irányába éppúgy, mint a 47-es villamos bővítése és felújítása. Az elővárosi vasút fejlesztésével be kell kapcsolni a vasúti forgalmat a ma rajtunk áthaladók számára, ami feltételezi az intelligens és könnyen megközelíthető P+R rendszerek kiépítését is. Javítani kell a Duna-parti kerékpárút állapotát. Mindent meg kell tennünk, hogy a Budaörsi Repülőtér tanulóköre elkerülje a lakott területeket.

Talán túl szakmainak tűnő kifejezés a városmarketing, de mind Újbudán, mind Budafok-Tétényben ezen a területen számos kiaknázatlan lehetőség van. A találó „kisváros a nagyvárosban” szlogen is mutatja: az irányok adottak, de szükséges tartalommal is kitölteni. Fantasztikus adottságokkal és lehetőségekkel rendelkező területekről beszélünk: legyen szó a Duna-part csodálatos és ma még kiaknázatlan adottságairól, a vonzó turisztikai célpontokról és a borkultúrára építhető lehetőségekről.

Fáradságos és verejtékes, ám annál sikeresebb évek állnak előttünk, ha képesek vagyunk összefogni. Én készen állok. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat!