Nemes Gábor

Budapest, 13. választókerület Ötfalu-Kertváros, Zugló Alsórákos

Szeptember 28-ig itt tudod leadni rám és Dobrev Klárára a szavazatod az ellenzéki előválasztáson:

– Budapest 14.ker, Egressy út-Vezér utca sarka | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest 14.ker, Örs vezér tér | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest 16.ker, Centenárium sétány | 2021.09.20-24 | 07:00-10:00
– Budapest 16.ker, Centenárium sétány | 2021.09.20-24, 27-28. | 16:00-19:00
– Budapest 16.ker, Jókai utca CBA, gyógyszertár, bevásárló központ | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Budapest 16.ker, Sashalmi tér 1 Sashalmi piac | 2021.09.25. | 08:00-13:00

ITT ÉLEK, EZ AZ OTTHONOM, EZ A HAZÁM!

Nemes Gábor vagyok, 59 éves, szeretek gitározni és főzni. Nős vagyok, három gyermek édesapja. Emellett igazi kutyabarát vagyok, két yorki és egy berni pásztor teszik teljessé az életüket.

Autószerelőként végeztem, majd a Szent István Egyetemen 2006-ban humánerőforrás-menedzseri, 2009-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen személyügyi szakértői, emberierőforrás-menedzseri, 2010-ben szintén a Szent István Egyetemen a vezetés és szervezés mesterképző szakon okleveles közgazdász végzettséget szereztem. 34 éven át dolgoztam a Budapesti Közlekedési Zrt.-nél. 2002-től az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, 2008-tól a Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének egyik alapítója, elnöke, valamint 2011-től a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének az elnöke lettem.

Jelenleg a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője vagyok, emellett a BKV igazgatósági tagja is. Dobrev Klára irányításával részt veszek az európai minimálbérrel kapcsolatos érdekegyeztetési folyamatban.

Aláírásgyűjtést indítottam Bálint György XVI. kerületi díszpolgársága érdekében. Az önkormányzat fideszes többsége a címet nem szavazta meg, de az alternatív díjat átadtam Bálint gazdának.

Hiszek az együttműködésben, együtt nagy dolgokra leszünk képesek!

Végre felújítjuk a HÉV-vonalat a XVI. kerületben!

Kormányváltást akar az ország többsége. A 2022-ben hivatalba lépő új, demokrata kormányra rengeteg feladat vár. Rendbe kell tenni a tönkretett, kivéreztetett országot. Vissza kell szereznünk a budapestiektől, köztük a XVI. kerületiektől, valamint Zugló-Alsórákos polgáraitól elvett pénzt, hogy segíthessünk a rászorultakon.

Új pályára állítjuk a választókörzetet, javítva az itt élők életminőségét! Nem várunk a HÉV felújításával az Orbán-kormány által ígért 2040-ig! A kormány hátrébb sorolta a H8-H9-es HÉV vonalak megújítását, de mi vállaljuk, hogy 2022-től ezt a folyamatot felgyorsítjuk, a kerületet kettévágó szintbeli kereszteződéseket megszüntetjük és a szerelvények megújításának terveit is előrébb soroljuk.

Zugló-Alsórákos és a Kertváros közlekedésében az összes autóbuszt elektromos, illetve környezetbarát járműre cseréljük, és a Kertvárosban kizárólag ilyen járművekkel fogjuk az utasokat szállítani. Zugló-Alsórákoson is megújítjuk a trolibuszokat. Támogatjuk a kerékpárok és további alternatív közlekedési eszközök használatának elterjedését, P+R és B+R parkolók kialakítását is.

Kezdeményezni fogom új zöldterületek, élhető városrészek kialakítását az itt élő emberek és civil szervezetek segítségével.

Kiemelten kezeljük a Mátyásföldi repülőteret a cinkotai strand területét és a kerületek további természeti értékeit. A Rákos-patak XIV. kerületi Fogarasi út és a Csömöri út közötti szakaszán a Miskolci úton forgalomkorlátozásokat vezetünk be. A Csömöri úti felüljáró felújítását követően ezt a szakaszt hétvégenként lezárjuk. Zajvédő falakat építünk ki a vasútvonalak mentén.

Panelházakat, társasházakat újítunk fel uniós támogatással, erre teljes joggal tart igényt a lakótelepek népe. Ez lesz az igazi rezsicsökkentés, egyúttal védjük környezetünket is. Állatvédelmi programot indítunk a házi kedvencek és gazdáik érdekében.

Támogatni fogom a helyi vállalkozásokat, és javítani fogjuk az egészségügyi ellátás színvonalát is.

Nehéz évek vannak mögöttünk, sok a jogos panasz. Az utcákat járva, emberekkel beszélgetve azt látom, hogy változásra vágynak. Én készen állok arra, hogy segítsek a munkámmal. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat!