Remes Gábor

Somogy, 2. választókerület Barcs, Csurgó, Kadarkút, Nagyatád

Tartsuk a kapcsolatot:
facebook ikon
Az előválasztáson őt támogatják az alábbi szervezetek is
mszp
parbeszed
Támogass az aláírásoddal! Csatlakozz a csapatomhoz!
Sátorhelyszínek az ellenzéki előválasztáson

 

Szeptember 28-ig itt tudod leadni rám és Dobrev Klárára a szavazatod az ellenzéki előválasztáson:

 

Szavazósátrak:

– Barcs, Köztársaság utca 1 Jobbik iroda előtt | 2021.09.18-26. | 09:00-18:00
– Csurgó, Széchenyi tér 1 Művelődési központ előtt | 2021.09.18-19 | 09:00-18:00
– Kadarkút, Árpád utca 3 Sátor | 2021.09.18-19 | 09:00-18:00
– Nagyatád, Piac tér MSZP iroda előtt | 2021.09.18-28. | 09:00-18:00
– Segesd, Teleki utca 1 Sátor | 2021.09.21 | 08:00-18:00

Magamról

 

 

ÉN MÁR ITT VAGYOK OTTHON

 

Remes Gábor vagyok, 56 éves, tanár, önkormányzati képviselő. Budapesten születtem, de családommal 1993 óta Barcson élek, három fiunk van. Az egyetemet Szegeden végeztem. A zene mindig is fontos része volt az életemnek. Középiskolásként a zuglói Szent István Gimnázium énekkarában kezdtem énekelni. Meghatározó élményt jelentettek a rendszeres zeneakadémiai koncertek, a svájci, finnországi koncert körutak. Szeretem az állatokat, van kutyánk, macskánk. Szabadidőmben szeretek a természetben fotózni. 28 éve tanítok az egyik barcsi középiskolában kémiát és fizikát. Dél-Somogy a hosszú évek alatt igazi otthonom lett. Ezer szállal kötődöm ide. Nemcsak azért, mert gyermekeim itt nőttek fel, hanem azért is, mert az itt élők nagyszerű közösséget alkotnak.

2005-től kezdtem aktívan politizálni. A DK-nak 2012 óta vagyok a tagja, 2014-ben a demokratikus pártok támogatásával lettem barcsi önkormányzati képviselő. A testületnek jelenleg is tagja vagyok. Szívügyem az itt élők mindennapjait segíteni. Semmilyen munkától nem riadok vissza. Hiszek a közösség erejében, és abban, hogy kemény munkával, egymással összefogva, egymást segítve elérhetjük a céljainkat. Ehhez kérem a bizalmát és támogatását!

Programom

Utak, munkahelyek, korszerű egészségügy kell Dél-Somogynak!

 

Dél-Somogy az ország egyik legelmaradottabb térsége. Az itt élőknek joggal az az érzése, hogy a kormány lemondott róluk. Nemcsak a válság alatt nem számíthattak a helyiek támogatásra, de az elmúlt évek sem bővelkedtek fejlesztésekben.

Nem csoda, hogy megfelelő infrastruktúra híján a térséget elkerülik a cégek. Dél-Somogy jövője múlhat azon, hogy felújítják-e a 68-as és a 6-os utakat. Minden tapasztalat azt mutatja: ahol megújul az úthálózat, ott fellendül a gazdaság, megugranak a jövedelmek, jobban élnek az emberek! Ezért is szorgalmaztam minden lehetséges fórumon az építkezést, gyűjtöttem rengeteg támogató aláírást. A Fidesz rég lemondott a térség fejlesztéséről. Az itt élők azonban ennél sokkal többet érdemelnek. Óriási szükség van a kormányváltásra, hogy bebizonyítsuk, van kiút.

Az elmúlt 10 évben Orbánék nagyon kedvező világgazdasági környezetben kormányozhattak. De ha megkérdeznék egy dél-somogyi családot, hogy ők ebből mit érzékeltek, nem sok mindent tudnának felsorolni. Mert hiába lett volna lehetősége a kormánynak, családok, nyugdíjasok millióit hagyta magukra. Lehetett volna többet adni az időseknek, mégsem tették. A nyugdíjakat azonnal emelni kell és vissza kell állítani az igazságos, béreket követő nyugdíjemelést. Mi, a DK-ban ezért fogunk dolgozni.

A járvány alatt egy másik szörnyű helyzettel is szembesültünk. Orbánék módszeres pusztítása miatt az egészségügy gyakorlatilag összeomlott. A folyamatos pénzelvonás vezetett ide. Nem lehet egészséges egy társadalom, ha az állam épp az egészségügyre nem költ eleget. Térségi egészségügyi központokra van szükség annak érdekében, hogy az orvosi ellátás mindenki számára könnyen elérhető legyen. Olyan korszerű járóbetegellátó rendelők kellenek, ahol rövid határidővel, egynapos sebészeti ellátáshoz lehet jutni. Nincs mire várni, az itt élők egészsége nem lehet másodlagos probléma.

Úgy érzem, a helyiek türelme elfogyott. Joggal. Elég volt abból, hogy éveken keresztül kevésbé számítottunk, mint az ország más részén élők. Ideje ennek véget vetni. Kérem, szavazatával támogasson az ellenzéki előválasztáson! Közösen minden itt élő számára élhető otthont teremthetünk.

 

Segítenél a kampányomban?
Írj nekem!
Erroros
© 2021 Demokratikus Koalíció - minden jog fenntartva