Szabó Loránd

Tolna, 2. választókerület Bonyhád, Dombóvár, Hőgyész, Nagymányok

mmm
dombovar

– Bonyhád, Széchenyi tér 2 Művelődési Központ mögötti terület | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Dombóvár, Hunyadi tér 1 Napsugár áruház előtt | 2021.09.18-28. | 08:00-18:00
– Hőgyész, Kossuth tér 13 Coop áruház előtt | 2021.09.21. | 08:00-18:45
– Nagymányok, Petőfi Sándor utca 71 Művelődési Ház melletti piacterület | 2021.09.23. | 08:00-18:00

BÜSZKE VAGYOK ERRE A KÖZÖSSÉGRE

Szabó Loránd vagyok, 52 éves geográfus, labdarúgó edző, képviselő. Családommal Dombóváron élek. Itt születtem és a katonaság és főiskola után ide tértem vissza. Családommal jelenleg is itt élek. 16 éven keresztül polgármesterként szolgáltam a helyi közösséget.
Több társadalmi szervezetben dolgozom. Büszke vagyok arra, hogy alapítója lehettem a Kapos-hegyháti Natúrparknak, melynek 14 település a tagja. Célunk, hogy a natúrparkon keresztül élénkítsük a térség turizmusát, helyi termékek bővítésével segítsük a gazdaságot, a természet- és környezetvédelem fontosságát pedig megtanítsuk a gyerekeknek. Természetvédelmi bemutatóhelyünkön havonta tartok foglalkozásokat, előadásokat.

Régóta foglalkozom politikával. Jelenleg a Tolna megye közgyűlésének és Dombóvár képviselő-testületének is tagja vagyok, és a Demokratikus Koalíció Dombóvár-Bonyhád választókerület elnöke.

Hiszek a kitartó munkában és abban, hogy ez meghozza az eredményt. Mindig is fontos volt nekem az a közösség, amiben élek. A problémákra sosem teherként, hanem kihívásként tekintettem, amit közösen kell megoldanunk. Ez vezérel politikusként is, ezért kérem a bizalmát, hogy együtt jobbá tegyük szűkebb hazánkat. Tudom, hogy képesek vagyunk rá.

A régió központját nem lehet tovább mellőzni

A térképen térségünk a régió középpontjában helyezkedik el. A fejlettségi mutatókat tekintve azonban ebből nem sokat veszünk észre, leginkább csak az elmaradottságot tapasztaljuk. Ezen csak egy dolog tud változtatni! A Kaposvárt Dombóvárral és Bonyháddal összekötő új gyorsforgalmi út. Az elmúlt 10 évben a fideszesek jobbra-balra tologatták a nyomvonalat, attól függően, hogy melyiküknek milyen személyes érdeke fűződött az irányhoz. Sosem az számított, mit szeretnének a helyiek. Mi nem tágítunk, nekünk nem a politikai szempont számít, a beruházással az itt élők felzárkóztatását szeretnénk segíteni. Az új út befektetőket, cégeket, pezsdülést hozhat majd.

De nem csak utakra van szükség. A dombóvári rendelőintézet teljes felújítása nagyon régóta húzódik. Látjuk, még a járvány közepette is mennyi luxusberuházásra költöttek, csak pont arra nem, amire szükség lett volna. Szégyen, hogy a kormány a járvány alatt több plusz pénzt adott a sportra, mint az egészségügyre. Azért fogok küzdeni, hogy legyen új rendelőintézet Dombóváron. Az itt élők egészsége sem lehet másodlagos, nekik is jár az európai szintű ellátás.

Miközben a látványsportra milliárdok mennek el, az iskolai sport mintha nem is számítana a kormánynak. A térségben két olyan dombóvári középiskola van, amelyek nem rendelkeznek megfelelő méretű és felszereltségű sportcsarnokkal: az Apáczai Csere János Szakközépiskola és az Illyés Gyula Gimnázium. Pedig mindkét iskola igazi sportolói tehetségközpont, régi adósságot törlesztenénk.

A jövő a kerékpáros turizmusé. Még 2017-ben tettem le a kormányzati megbízott elé a Siófok-Tamási-Dombóvár-Pécs nyomvonal elképzelést. Akkor az ötlet nagy tetszést aratott, viszont egy ideje nem hallani a projekt állásáról. Azért fogok dolgozni, hogy mielőbb kész legyen a kerékpárút.

Óriási munka lesz a térség felzárkóztatása. Persze nem csak elhatározás kell, hanem pénz is. Az Orbán-kormány az elmúlt években szinte minden nap bizonyította, mennyire nem érdeklik őket az itt élők sorsa. A változáshoz tehát kormányváltásra van szükség. Ezért kérem, támogasson az ellenzéki előválasztáson! Hiszek benne, hogy közösen élhető otthont tudunk építeni ebből a vidékből.