Sziráki Pál

Jász-Nagykun-Szolnok, 1. választókerület Szolnok, Besenyszög, Rákóczifalva

mmm

ITT SZÜLETTEM, SZOLNOK AZ OTTHONOM, MAGYARORSZÁG A HAZÁM

Sziráki Pál vagyok, 66 éves, Szolnok megyében egy kilenc gyermekes család középső szülöttjeként jöttem világra. A Volán Tröszt ösztöndíjasaként a minszki Belorusz Műszaki Egyetemen kaptam gépészmérnöki diplomát, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen a gazdaságmérnöki szakot végeztem el. A Volánnál dolgoztam, majd a rendszerváltás után céget alapítottam, ahol kapcsolataimat és innovációs képességeimet is kiaknázhattam. 2003-ban a Jászkun Volán Zrt. vezérigazgatója lettem. Munkám során a szolnoki városi tömegközlekedés európai színvonalúvá fejlődött. Voltam az Év Vállalkozója is, elnyertem a Magyar Gazdaságért-díjat is. 2020-tól a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke vagyok.

Feleségemmel még az egyetemi időkben ismerkedtünk meg, egy lányunk van.

Napi rendszerességgel kajakozom, két kutyát is próbálok „megnevelni.” A magyar mellett kedvelem az orosz kultúrát. Meghatározó szerepem volt a szolnoki Tisza-parti „Kérészek násztánca” köztéri szoborcsoport létrehozásában. Hiába dolgoztam végig az életemet, most is azt érzem, hogy tudnék még többet tenni szűkebb hazámért és kész vagyok ennek áldozni a mindennapjaim. Hiszem, hogy ha elegen leszünk, jobbá fogjuk tenni az otthonunkat és közös életünket!

Kapjon végre új buszokat a szolnoki tömegközlekedés!

Kétség sem férhet ahhoz, hogy 2022 után rengeteg megoldandó feladat vár majd az új kormányra. Vissza kell állítanunk a sajtó szabadságát, igazságosabbá kell tennünk a választási rendszerünket, és újra függetlenné kell tegyük az igazságszolgáltatásunkat is, hogy egyetlen fideszes gazemberség se maradjon következmények nélkül. Vissza kell adnunk az egyetemeink függetlenségét, és rendbe kell tegyük az egészségügyünket is, amelynek a gyengeségeit és határait leginkább a járvány mutatta meg nekünk. De sok dolgunk van itt, helyben is.

Az utóbbi években Szolnokon csökkent a tömegközlekedés színvonala. Az Orbán-kormány előtti időszakban, az én irányításom alatt 29 új buszt állítottunk forgalomba, jelentősen csökkent a buszpark átlagéletkora. Megújultak a megállók és modern lett az utastájékoztatás. Teljesen megújult a központi buszpályaudvar is. Most ismét az a dolgunk, hogy a környezetet védő buszokat szerezzünk be, fejlesszük a közlekedést, és bevezessük az elektronikus jegyrendszert is. A szolnoki emberek jogos igénye, hogy európai színvonalú járműveken utazzanak. Közöttük járva, velük beszélgetve alakul az a program, amelyet meg fogok valósítani.

Feladatom lesz a lakótelepek megújítása, a nyílászárók cseréje lesz az igazi rezsicsökkentés. Lesz dolgunk a közösségi terekkel, játszóterekkel. Óvodáink és iskoláink is kiemelt figyelmet érdemelnek. Végre rendbe tesszük és fejlesztjük az alcsiszigeti Tisza-holtágat. Sokkal több turista jöhetne hozzánk, ha ezt a munkát elvégeznénk. Látszatberuházások helyett végre olyan programot és szállást kínáljunk, amely a magyar és külföldi vendégek több napos fogadására is alkalmas!

Kijavítjuk a bosszantó, és évről-évre jelentős károkat okozó úthibákat a városban és a környéken. Új cégeket hozunk a városba, ezzel munkahelyeket teremtünk. Szeretném bővíteni Szolnok nemzetközi kulturális kapcsolatait is. Otthonosabb, barátságosabb, kényelmes lesz szeretett városunk. Olyan, amilyet eddig is megérdemeltünk volna.

Fáradtságos és verejtékes, ám annál sikeresebb évek állnak előttünk, ha képesek vagyunk összefogni. Én készen állok. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat!