Varga Zoltán

Hajdú-Bihar, 1. választókerület Debrecen

Az előválasztáson őt támogatja az alábbi szervezet is

– Debrecen, Csapó utca 1-5. | 2021.09.18-28. | 09:00-19:00
– Debrecen, Füredi út 27. Malompark | 2021.09.18-28. | 09:00-19:00
– Debrecen, Jerikó utca-Bólyai utca sarka | 2021.09.21-23. | 17:00-20:00
– Debrecen, Szentgyörgyfalvi út 9. | 2021.09.18-20. | 07:00-11:00
– Debrecen, Szentgyörgyfalvi út 9. | 2021.09.27-28. | 16:00-19:00
– Debrecen, Vár utca 3. Piac | 2021.09.24-26. | 07:00-11:00

DEBRECENBEN SZÜLETTEM, ÉS MOST IS EZ AZ ÉN VÁROSOM!

1962-ben születtem Debrecenben. Munkáscsaládból származom, édesanyám boltvezető, édesapám, aki már elhunyt, gépkocsivezető volt. Egy lánytestvérem van. Nős vagyok, két felnőtt lány édesapja.

1981-ben érettségiztem a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. Gimnáziumi éveim alatt előbb röplabdáztam, majd hosszú évekig a Debreceni Dózsa sportlövője is voltam.

1984-ben rádió és televízió-technikus képesítést szereztem, majd munka mellett végeztem el az egyetemet. 2009-ben a Miskolci Egyetemen védtem meg politológusi diplomámat.

A nyolcvanas években az egykori GELKA vállalatnál dolgoztam, majd a kilencvenes évektől saját vállalkozásomban híradástechnikai szervizt üzemeltettem. 2008-tól egyre inkább programozással, és webfejlesztéssel foglalkozom.

Igazi lokálpatrióta, városát szerető, nyakas cívis vagyok. Számomra Debrecen a világ közepe, debreceni DK-s politikusként számtalan helyi akció részese voltam.  2020-ban, többek között az általam és a DK helyi politikusai által kezdeményezett indítvány sikere volt, hogy a helyi szociális dolgozók jelentős jutalomban részesülhettek. Az elmúlt években számtalan esetben felemeltem a szavam a korrupció elburjánzása, Debrecen város üzemeltetésének anomáliái miatt.

Debrecen nem lehet tovább egy szűk fideszes elit városa!

A kérdés az, akarjuk-e, hogy a becsületes, bérből és fizetésből élő debreceni családok adóforintjaiból felépített, a város által százmilliókkal finanszírozott Debreceni Nemzetközi Iskola milliárdos, belterjes világa kizárólag a közpénzen hízott fideszes elit gyermekei számára biztosítson 21. századi felszereltséget, európai szintű oktatást?

Elfogadjuk-e, hogy a zárt elitképzők mellett a mi gyermekeink az egyre pusztuló, minőségében a múltat idéző iskolákban tanuljanak? Hogy a minden ízében magániskolának látszó, milliós tandíjat szedő, de valójában közpénzből épült és működtetett angol nyelvű iskola mellé most egy másik, a debreceniek számára hasonlóan elérhetetlen, zárt, elitista intézményt hozzanak létre?

Elfogadjuk-e szótlanul, hogy a mi adónk szemérmetlenül lényegül át magánvagyonná, városi ingatlanok kerülnek mélyen ár alatt haverok, elvileg városunk vagyonát gyarapítani hivatott, de azt leginkább elherdáló-felélő politikusok érdekkörébe?

Elfogadjuk-e, hogy értelmetlen és esztelen beruházásokra veri el Debrecen fideszes vezetése a pénzt? Úgy, hogy ezeknek tervezője-kivitelezője mindig ugyanabból a mindenki által jól ismert vállalkozói körből kerül kiválasztásra? Az útjainkon mindeközben  pedig lassan csak tankkal lehet közlekedni, annyi a kátyú, de a felújításra továbbra sem jut érdemben.

A várost szétszakítja az ország legforgalmasabb vasútvonala, ahol átlag tízpercenként zárják a sorompókat, a keleti városrész lakóit órákig tartó dugókba kényszerítve ezzel, de a felüljáró, a többsávos út továbbra is csak ócska fideszes kampányszlogen marad. A kertségekben élők az alapvető szolgáltatásokat sem kapják meg, miközben az adókat tőlük is könyörtelenül behajtják.

A város fideszes országgyűlési képviselői sokmilliárdos pallagi velodromot; egy fedett kerékpáros körpályát, és hajdúnánási MotoGP-pályát gründolnak, saját embereiket ültetik igazgatói székekbe, és hagyják, hogy a várost közben kifossza az Orbán-kurzus, miközben debreceni dolgozók, családok ezrei veszítik el munkájukat, kisvállalkozások mennek tönkre érdemi kormányzati segítség nélkül.

Én erre nemet mondok! Kérem, segítsen ebben a küzdelemben, és szavazzon rám az ellenzéki előválasztáson!