Varju László

mmm

– Budapest , Berda József utca 48 | 2021.09. 23-09.26. | 08:00-19:00
– Budapest IV., Erdősor út 6. Izzó lakótelep | 2021.09.22. | 08:00-19:00
– Budapest IV., Megyeri út 236 Káposztásmegyer 2 - Spar | 2021.09.22-26. | 08:00-19:00
– Budapest IV., Szent István tér BKK végállomás (István út - József Attila utca kereszteződése) | 2021.09.18-28. | 08:00-19:00
– Budapest IV., Óceánárok utca 3-5. Káposztásmegyer 1 - óratorony | 2021.09.21., 27-28. | 08:00-19:00
– Budapest XIII., Gyöngyösi utca 2 Gyöngyösi utca | 2021.09.21., 27-28. | 08:00-19:00

MAGYARORSZÁG A HAZÁNK, ÚJPEST AZ OTTHONUNK!

Varju László vagyok, 59 éves. Voltam aknász, vájár, működtettem saját céget, a Szent István Egyetemen tanultam, mint közgazdász, azonban a Károly Róbert Főiskola közgazdászi szakát végeztem el, és a Budapesti Corvinus Egyetemen másoddiplomáztam. Közreműködtem az Új Magyarország Fejlesztési Terv kidolgozásában. Voltam a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány államtitkára. 2011-ben az MSZP-ből átlépve alapító tagja lettem a Demokratikus Koalíciónak. A párt alelnöke és országgyűlési képviselője vagyok. 2002 és 2006 között Taksony nagyközség polgármesterévé választottak.

2018–ban, legyőzve a Fideszt, egyéni mandátumot szereztem az újpesti választókörzetben. A jelenlegi országgyűlésben a Költségvetési Bizottság elnökeként dolgozom.

Feltártam számos fideszes korrupciós ügyet, szót emeltem az otthonápolók megbecsüléséért, valamint az újpesti emberek érdekében. Hosszútávfutóként félmaratoni versenyek rendszeres résztvevője vagyok. Csapatban, utoljára 2016-ban hetedszer indultam a Balatont megkerülő futóversenyen. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretek skandináv rejtvényeket fejteni. Nős vagyok, három gyermek édesapja.

A politika az életem része. Az újpestiekkel közösen akarok, és fogok is cselekedni szebb otthonunkért és a szabad Magyarországért.

Az Árpád Kórház újra az újpestiek gyógyulását fogja szolgálni!

A 2022-es választási győzelem után a demokratikus pártokra rengeteg feladat vár. Rendbe kell tennünk az Orbán-kormány által tönkretett oktatást, mérsékelni a rekordmagas államháztartási hiányt és az államadósságot. Vissza kell adnunk az egyetemeink függetlenségét, Magyarország nem lehet Európa-ellenes nemzet, és el kell számoltatnunk az Orbán-rendszer korrupt bűnözőit. És rendbe kell tegyük az egészségügyünket is, amelynek a gyengeségeit és határait éppen a járvány mutatta meg nekünk leginkább. Ezért most Újpesten is a gyógyításra összpontosítok.

Valamikor Újpestnek négy kórháza is volt. Mára, a XXI. század elejére – elsősorban az Orbán-kormányoknak köszönhetően – Újpest lakossága lényegében kórházai nélkül maradt. A leépítési folyamat első lépéseként a kórházak az önkormányzattól átkerültek a kormány fenntartásába, végül az újpestiek elveszítették a lehetőséget, hogy saját kerületükben gyógyulhassanak. Ez bűnös mulasztás.

Ha egészség van, minden lehet, ha nincs egészség, akkor semmi sincs. Ezért az áldatlan állapoton változtatni fogok. Az újpestiek és a környéken élők joggal tartanak igényt arra, hogy az Árpád Kórház újra működjön. Teljen meg orvosokkal, nővérekkel, modern műszerekkel, hogy a lehető leggyorsabban lehetőségünk legyen a gyógyulásra.

Tudom, hogy kiemelten fontos, hogy Újpesten több legyen a fa és a park, hogy közösségi tereink alkalmat adjanak a kikapcsolódásra. Tenni fogok arról, hogy iskoláink, óvodáink még szebbek és korszerűbbek legyenek. Hogy a IV. kerület útjai és terei biztonságosak legyenek. A panelházak további felújítása pedig az igazi rezsicsökkentés lesz.

De az újpesti emberek leggyakrabban azzal állítanak meg, hogy az Árpád Kórháznak mi lesz a sorsa. Hogy ne egy üres, elhagyatott épület legyen, hanem az újpestiek gyógyulásának helye. Erre fogok kiemelten sok időt, energiát fordítani. Kérem, Ön is segítsen abban, hogy végrehajtsuk, amit elterveztünk.

Fáradtságos és verejtékes, ám annál sikeresebb évek állnak előttünk, ha képesek vagyunk összefogni. Én készen állok az újabb megmérettetésre. Kérem, hogy támogassa közös céljainkat, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat! Kérem, szavazzon rám az ellenzéki előválasztáson!