Vaszkó Imre

Hajdú-Bihar, 2. választókerület Debrecen

Az előválasztáson őt támogatja az alábbi szervezet is

– Debrecen, Csapó utca 1-5. | 2021.09.18-28. | 09:00-19:00
– Debrecen, Holló László sétány 6. Angyalföldi téri kispiac | 2021.09.18-28. | 09:00-19:00
– Debrecen, Mikepércsi út 73/A. Tesco | 2021.09.18-20. | 17:00-20:00
– Debrecen, Mikepércsi út 73/A. Tesco | 2021.09.27-28. | 17:00-20:00
– Debrecen, Vár utca 3. Piac | 2021.09.24-26. | 07:00-11:00
– Debrecen, Víztorony utca 13. Fényesudvar | 2021.09.21-23. | 07:00-11:00

KITARTÓAN DOLGOZOM DEBRECENÉRT ÉS A DEBRECENIEKÉRT!

1985-ben születtem Gyulán. Egy Békés megyei kis faluban nőttem fel, nyugdíjas szüleim a mai napig ott élnek. Édesanyám tanítónő volt, édesapám egy helyi vállalkozásnál dolgozott nyugdíjazásáig, mint villanyszerelő. Egy nővérem van.

1999-től a békéscsabai Széchenyi István Közgazdasági És Külkereskedelmi Szakközépiskolájában folytattam a tanulmányaim és a Deák Ferenc Kollégium növendéke lettem. Érettségi után a debreceni, akkori nevén Ybl Miklós Műszaki Főiskolán folytattam tanulmányait. Társaságkedvelő emberként, hamar megtaláltam a helyem az egyetemváros fiataljai közt és a debreceni sportélet aktív részese lettem.

Az átlagnál mindig is jobban érdekelt a politika. Baloldali látásmód jellemzett, a tenni akarás pedig a magánnyugdíjpénztárak államosításával erősödött meg bennem. 2014-ben beléptem a Demokratikus Koalícióba és már abban az évben debreceni önkormányzati képviselőjelölt lettem.

2019-ben a debreceni önkormányzati választáson sikerült végül képviselői mandátumot szereznem. Aktívan részt veszek a város politikai életében, legyen szó közgyűlésről, sajtótájékoztatóról, televíziós vitáról vagy az online térről. Tavaly pedig a Pénzügyi Bizottság elnöki székét vehettem át Varga Zoltántól.

HITVALLÁSOM: "a tisztesség nem érdem, hanem kötelesség!"

Hiszem, hogy a kormánypárt minden választási manipulációja, milliárdos propagandája és a mindent behálózó korrupció ellenére is van remény egy szabad, igazságos, az emberi méltóság tiszteletén alapuló, 21. századi európai közösség megteremtésére Debrecenben is. Ezért érdemes küzdeni!

Ezért az egyik célom az, hogy visszaadjuk a színvonalas oktatást! Úgy vélem, elég abból, hogy a városiak pénzéből működő elitiskolából kirekesszék a tehetséges diákokat és csak a fideszes nagykutyák gyermekeit oktassák. A Debreceni Nemzetközi Iskolát ezért a 2022-es kormányváltás után megnyitjuk minden diák előtt, az egyetemet pedig visszavesszük a fideszes alapítványtól.

Minden debreceninek joga van a méltó lakhatáshoz! A városban – akárcsak országos szinten - aránytalanul elszabadultak az ingatlan- és albérletárak. Nagyon sok egyedülálló vagy családos polgárnak nem áll módjában, hogy házat vagy lakást vásároljon. Az új bérlakás-program így nem várhat tovább. Ha egy élhető, európai színvonalú lakhatási programot meg tudunk valósítani, azzal a fiatalok elvándorlását is meg tudjuk akadályozni. Egy jól működő bérlakásprogram sokkal hatékonyabb, mint a csak gazdagoknak szóló CSOK és társai.

Mi, európai magyarok segítünk a rászorulókon! A mostani kormánnyal ellentétben nem hagyjuk sorsára a gondozásra szoruló időseket és az otthonápolókat. A szociális otthonok és dolgozóik számát növelni, az ellátás költségeit csökkenteni kell. Az intézmények felújítása, a bérrendezés sem várhat. Elfogadhatatlan, hogy legyen szó hivatásos ápolókról, szociális gondokról, vagy családtagjukat otthon ápolókról, nevetséges pénzzel szúrja ki a szemüket az Orbán-rezsim. Ez az emberfeletti és áldozatos munka megérdemli, hogy méltóképpen megfizessék. Ezt pedig mi meg is fogjuk tenni a 2022-es kormányváltás után. Ugyanúgy, ahogy a több, mint tíz éve nem változó családi pótlék összegét is megemeljük, akárcsak a nevetségesen kevés, 22.800 forintos minimálnyugdíjat is. Nem hagyjuk sorsukra az embereket!

Fáradtságos és verejtékes, ám annál sikeresebb évek állnak előttünk, ha képesek vagyunk összefogni. Én készen állok. Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám, tegyük sikeressé együtt az otthonunkat!